Beweging.net Jabbeke zamelt ruim 10.000 kurken in

André Allemeersch, Hippoliet Baelde, Jef Van Torre, Wim Vandenberghe, Ilse Vandenbroucke, Hilde Despiegelaere en Eric Constant. © foto PA
Redactie KW

In een half jaar zamelde Beweging.net Jabbeke meer dan 10.000 kurken in. De kurken krijgen een tweede leven als isolatiemateriaal.

“Een bak of zak kurken weegt 10 kilogram en we hebben negen dergelijke bakken. Eén kilogram bevat ongeveer 122 kurken van verschillende grootte. Dit maakt samen ongeveer 10.980 kurken”, rekent Jef Van Torre voor. “Proficiat aan de peters en meters die dit voor elkaar gebracht hebben. In de deelgemeente Varsenare moet de inzamelton in school De Wassenaard elke maand gelicht worden. Ook in Zerkegem slaagt men er in ter hoogte van onthaalouder Silvie de inzamelton vol te krijgen. Een plaats waar men de kurken anoniem kan afleveren, lijkt het meest geschikt.”

19 miljoen kurken in de vuilbak

Mensen mobiliseren om de kurken een tweede leven te geven als duurzaam isolatie is het doel. Er worden in West Vlaanderen 19 miljoen kurken in de vuilbak gegooid en vele mensen zijn er zich niet van bewust dat kurken kunnen worden gerecycleerd en niet nodeloos in de vuilnisbak hoeven te belanden. Over de hele provincie werden zo’n 350 inzameltonnen geplaatst, die regelmatig door vrijwilligers van beweging.net worden leeggemaakt. In Jabbeke staan boxen op volgende locaties: De Wassenaard in Varsenare, Paradijsweg 23 in Zerkegem, het buurthuis in Jabbeke en Eernegemweg 81 in Snellegem. Beweging.net sloot zich aan bij deze West-Vlaamse campagne. (PA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier