Betere huisvesting voor de Zultse jeugdbewegingen

Jeugdbewegingen zoals hier Chiro Machelen, hoeven zich geen zorgen te maken over hun infrastructuur. © MVW
Redactie KW

De jeugdbewegingen in Zulte hoeven zich geen zorgen te maken. De ingediende projecten, om de lokalen aan te passen of verbeteringswerken uit te voeren, krijgen groen licht van het gemeentebestuur. Er werd beslist 90% van het nog te bepalen kostenbedrag terug te betalen.

“Zowel Chiro Machelen, Chiro Kanjo Zulte, Chiro Zulte als KSA Zulte zien graag verbeterings- en aanpassingswerken gebeuren”, zegt jeugdschepen Michael Vandemeulebroecke (Open Zulte). “De gemeente is bereid om voor 90 procent tussen te komen in het kostenplaatje. Een beperkt percentage zal dus door de jeugdbeweging zelf betaald moeten worden.” Dat is goed nieuws voor de jeugdbewegingen, al is er ook nog de jeugdwerking in Olsene. Ook daar heeft men behoefte aan een betere huisvesting.

Raadslid Christophe Menu (CD&V) en inwoner van Olsene had al opgevangen dat het voorstel van KSA Olsene en Chiro Olsene, aangaande de uitwerking van de plannen voor verbetering van de lokalen, niet werd weerhouden. “Ik hoor verhalen waaruit zou blijken dat de jeugdbewegingen van Olsene na de verkiezingen ‘nieuwe’ lokalen krijgen als de huidige meerderheid ook volgend jaar aan dezelfde kant van de tafel zit”, aldus nog Christophe Menu. Schepen Vandemeulebroecke sluit alvast de mogelijkheid van containers in Olsene uit.

Containers

Volgens raadslid Henk Heyerick (CD&V) zou de meerderheid er wel aan denken om eventueel in… Machelen containers te plaatsen. “Containers zijn niet aan de orde”, is de visie van Heyerick. “Ik pleit daarentegen voor esthetische gebouwen die verantwoord zijn.”

In de Leihoekstraat in Machelen zijn er jeugdlokalen die eigenlijk eigendom zijn van de ‘vzw katholieke scholen’. Uit een door het gemeentebestuur afgesloten overeenkomst met deze vzw blijkt dat deze lokalen verder kunnen gebruikt worden door de jeugdverenigingen, waaronder ook Chiro Machelen (RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier