Beslissing Werviks zwembad niet meer voor de verkiezingen

De milieuvergunning voor zwembad Ter Leie loopt af in 2021 © Google Maps
Redactie KW

Een beslissing over al dan niet een nieuw zwembad in Wervik valt niet voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober volgend jaar. Dat maakt schepen van Sport Geert Bossuyt (SP.A) bekend.

Aanvankelijk zou de beslissing tegen eind juni vallen. Nadien werd dan begin september gezegd. Het schepencollege is er evenwel nog altijd niet uit. “We staan nog met heel wat andere grote projecten en in geval van een nieuw zwembad gaat het om een heel groot bedrag”, zegt de schepen. “Ik ben daarin heel realistisch. In een verkiezingsjaar mogen er trouwens geen grote investeringen meer gebeuren.”

De milieuvergunning voor zwembad Ter Leie op het stadsdomein Oosthove loopt af in 2021. “Maar als er ondertussen echt een project voor een nieuwbouw op til staat, dan kan die vergunning met hoogstwaarschijnlijk drie jaar worden verlengd”, aldus Bossuyt. “Op dit moment moeten we dus niet gaan panikeren.”

Die andere grote projecten zijn de bouw van een gemeenschapscentrum in de Wervikstraat in Geluwe, de heraanleg van de Steenakker, de herwaardering van de stadszaal Oosthove en de omgevingswerken, zoals de parking, een nieuwe brandweerkazerne en stadsatelier in de Geluwesesteenweg. Reken daarbij dan nog eens een nieuw zwembad van pakweg zeven à acht miljoen euro… Om de knoop uiteindelijk door te hakken, wordt het dus wachten na de gemeenteraadsverkiezingen en het al dan niet voortzetten van de huidige meerderheid van sp.a-N-VA-Open Vld.

Het zwembad dateert van 1980 en kampt al jaren met betonrot. De herstelling kostte de stad al handenvol geld.

(EDBW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier