Vakantie is nog niet voor elke jongere in Vlaanderen vanzelfsprekend. Grote (school)groepen of jeugdbewegingen stuiten bij het maken van vakantieplannen vaak nog op drempels. "Iedereen heeft recht op vakantie", zegt Weyts. Veel jeugdverblijven hebben aanpassingen nodig om maximaal te kunnen inspelen op de noden en verwachtingen van hun jonge gasten. Weyts: "Het gaat om investeringen die vaak niet onmiddellijk renderen. Daarom geef ik via Toerisme Vlaanderen gerichte financiële steun."

Weyts investeert daarom verder in een kwaliteitsvol aanbod aan jeugdverblijven in Vlaanderen en kent dit keer 635.428 euro toe aan 18 West-Vlaamse jeugdverblijven. De uitbaters kunnen met die steun kindvriendelijke, moderniserings- en/of brandveiligheidswerken uitvoeren.

De Warande in Kortrijk legt zo een volledig nieuwe speeltuin aan en ze richten een snoezelpaleis in, waarin kinderen tot rust kunnen komen. The Outsider Coast in Nieuwpoort heeft bijvoorbeeld een bestaand passagierschip aangekocht ter vervanging van het verouderde passagierschip, Karel Cogge I. Om te voldoen aan het hedendaagse comfort zal de schipperswoning en de keuken van Karel Cogge II heringericht worden.

Alles kan je terugvinden via deze link. Onderaan vind je een volledige lijst met alle goedgekeurde subsidieaanvragen in de provincie West-Vlaanderen.

Vakantie is nog niet voor elke jongere in Vlaanderen vanzelfsprekend. Grote (school)groepen of jeugdbewegingen stuiten bij het maken van vakantieplannen vaak nog op drempels. "Iedereen heeft recht op vakantie", zegt Weyts. Veel jeugdverblijven hebben aanpassingen nodig om maximaal te kunnen inspelen op de noden en verwachtingen van hun jonge gasten. Weyts: "Het gaat om investeringen die vaak niet onmiddellijk renderen. Daarom geef ik via Toerisme Vlaanderen gerichte financiële steun."Weyts investeert daarom verder in een kwaliteitsvol aanbod aan jeugdverblijven in Vlaanderen en kent dit keer 635.428 euro toe aan 18 West-Vlaamse jeugdverblijven. De uitbaters kunnen met die steun kindvriendelijke, moderniserings- en/of brandveiligheidswerken uitvoeren.De Warande in Kortrijk legt zo een volledig nieuwe speeltuin aan en ze richten een snoezelpaleis in, waarin kinderen tot rust kunnen komen. The Outsider Coast in Nieuwpoort heeft bijvoorbeeld een bestaand passagierschip aangekocht ter vervanging van het verouderde passagierschip, Karel Cogge I. Om te voldoen aan het hedendaagse comfort zal de schipperswoning en de keuken van Karel Cogge II heringericht worden.