Bellewaerde start dit najaar met de grond- en funderingswerken voor de bouw van een nieuwe family coaster. Het traject van de nieuwe attractie wordt op maat gemaakt voor Bellewaerde, waarvoor het park samenwerkt met de attractiebouwer Gerstlauer.

Met de komst van deze attractie trekt Bellewaerde resoluut de kaart van de families. De family coaster wordt een nieuwe beleving voor jong en oud, te midden de Canada-zone van het park en naast de attractie Dawson Duel die in 2017 werd geopend.

De attractie wordt de perfecte aanvulling van het bestaande aanbod in het park, namelijk een unieke mix van familiale attracties, exotische dieren en een prachtige groene omgeving.

Voor de ontwikkeling en bouw van de attractie is een investeringsportefeuille van 7,5 miljoen euro voorzien. Deze attractie betekent meteen de grootste investering in een attractie sinds 1999 en overstijgt dus de investeringen voor de attracties Huracan en Dawson Duel.

Canadacoaster

De plannen voor de bouw van de nieuwe achtbaan lekten in februari al uit door de bouwaanvraag die bij de provincie West-Vlaanderen werd ingediend. Daarin werd de nieuwe attractie beschreven als "een familiecoaster die deels boven land en deels boven het water, Bellewaerdevijver zal plaatsvinden."

In de bouwaanvraag werd ook al een traject uitgestippeld en de attractie kreeg al een voorlopige naam: Canadacoaster. De achtbaan zou komen in het themagedeelte Canada, tussen de Piratenboot en de verblijven van de amoerluipaarden. Het apeneilandje, waar momenteel de doodshoofdaapjes verblijven, zou plaats bieden aan het schuilhokje en de verharding voor de nieuwe rollercoaster.

Wat meteen opviel in de plannen van de Canadacoaster is dat de attractie geen volledig rond circuit heeft. De rit begint met een zeventien meter hoge liftheuvel, gevolgd door een parcours met bochten en heuvels. Het stationsgebouw, met garage en technische ruimte bij voorzien, is centraal in het perk voorzien. "Over land is het de bedoeling dat de mensen zo veel mogelijk de bomen doorkruisen", klinkt het verder in de bouwaanvraag. "Hiervoor zal Bellewaerde de begroeiing verdichten door bijkomende aanplanting van bomen en struikgewas om van deze attractie een echte natuurbeleving te maken. Bij de bouw moeten een klein aantal bomen gerooid worden. De attractie zal besteld worden bij internationaal gerenommeerde fabrikanten in de attractiebouwwereld. Het toevoegen van deze nieuw attractie past volledig binnen de activiteiten van het recreatiepark Bellewaerde."

(TOGH)

Bellewaerde start dit najaar met de grond- en funderingswerken voor de bouw van een nieuwe family coaster. Het traject van de nieuwe attractie wordt op maat gemaakt voor Bellewaerde, waarvoor het park samenwerkt met de attractiebouwer Gerstlauer.Met de komst van deze attractie trekt Bellewaerde resoluut de kaart van de families. De family coaster wordt een nieuwe beleving voor jong en oud, te midden de Canada-zone van het park en naast de attractie Dawson Duel die in 2017 werd geopend.De attractie wordt de perfecte aanvulling van het bestaande aanbod in het park, namelijk een unieke mix van familiale attracties, exotische dieren en een prachtige groene omgeving.Voor de ontwikkeling en bouw van de attractie is een investeringsportefeuille van 7,5 miljoen euro voorzien. Deze attractie betekent meteen de grootste investering in een attractie sinds 1999 en overstijgt dus de investeringen voor de attracties Huracan en Dawson Duel. De plannen voor de bouw van de nieuwe achtbaan lekten in februari al uit door de bouwaanvraag die bij de provincie West-Vlaanderen werd ingediend. Daarin werd de nieuwe attractie beschreven als "een familiecoaster die deels boven land en deels boven het water, Bellewaerdevijver zal plaatsvinden."In de bouwaanvraag werd ook al een traject uitgestippeld en de attractie kreeg al een voorlopige naam: Canadacoaster. De achtbaan zou komen in het themagedeelte Canada, tussen de Piratenboot en de verblijven van de amoerluipaarden. Het apeneilandje, waar momenteel de doodshoofdaapjes verblijven, zou plaats bieden aan het schuilhokje en de verharding voor de nieuwe rollercoaster.Wat meteen opviel in de plannen van de Canadacoaster is dat de attractie geen volledig rond circuit heeft. De rit begint met een zeventien meter hoge liftheuvel, gevolgd door een parcours met bochten en heuvels. Het stationsgebouw, met garage en technische ruimte bij voorzien, is centraal in het perk voorzien. "Over land is het de bedoeling dat de mensen zo veel mogelijk de bomen doorkruisen", klinkt het verder in de bouwaanvraag. "Hiervoor zal Bellewaerde de begroeiing verdichten door bijkomende aanplanting van bomen en struikgewas om van deze attractie een echte natuurbeleving te maken. Bij de bouw moeten een klein aantal bomen gerooid worden. De attractie zal besteld worden bij internationaal gerenommeerde fabrikanten in de attractiebouwwereld. Het toevoegen van deze nieuw attractie past volledig binnen de activiteiten van het recreatiepark Bellewaerde."(TOGH)