Belevingswandelingen ‘Allemoale up Boane’ op het Natuurfestival waren een succes

© MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne in De Panne stak het Natuurfestival dit jaar in een coronaproof jasje. De organisatoren gooiden het uitzonderlijk over een andere boeg en kozen als thema ‘Ollemoale up boane!’ Het voorbije weekend werd er dus een stevig stukje gewandeld in de mooie natuuromgeving, maar het element ‘beleving’ werd niet over het hoofd gezien.

Centrumleider Emanuel Demey: “We hebben lang gewikt en gewogen of het wel verstandig was om onze jaarlijkse traditie te laten doorgaan, want het Natuurfestival lokt elk jaar duizenden mensen. Uiteindelijk hebben we op de valreep de knoop doorgehakt en ons best gedaan om toch een aantrekkelijk programma uit te werken. Daarbij stond beleving in openlucht centraal. We hebben de setting aangepast en de festivalweide deels vervangen door vier attractieve wandellussen met variërende afstanden tussen 4 en 10 km. Er waren twee parcours van 4 km: ‘Up blote voet’n’ en ‘Up 4 wiel’n’. De wandeling ‘No ‘t strange’ was 6 km en wie koos ‘Vo lange’ legde 9,5 km af. Om te garanderen dat er zich niet te veel mensen op hetzelfde moment op pad begaven, werd er met jetons gewerkt zodat we precies het aantal deelnemers kenden. Op het parcours was er ook heel wat te beleven en kregen de deelnemers verschillende opdrachten voorgeschoteld.”

Van binnenuit ontsmetten

Wie zijn wandelschoenen niet had aangetrokken kon deze dag uitzonderlijk gratis de expo Sea Change bezoeken of even pauzeren in de cafetaria. Van de drank- en eetkraampjes op het terrein voor het bezoekerscentrum maakten de deelnemers na hun wandelinspanning gretig gebruik. Zoals elk jaar waren er ook een aantal natuur-gerelateerde infostandjes en was er ook voor entertainment gezorgd. Het duo ‘Jos & Jos’ speelde helemaal in op de actualiteit met hun ‘ontsmettingsbar’. “Voor een coronaproof event moet je bij Jos & Jos” zijn”, was hun exclusieve boodschap. “Wij hebben de beste ontsmettingsmiddelen, ook exclusieve producten die de mens van binnenuit ontsmetten”, grapte Ronny Dreesen. Daarmee wees hij naar de flessen wijn en sterke drank.

Centrumleider Emanuel is al bij al heel tevreden met het resultaat: “Natuurlijk moesten we het met veel minder bezoekers stellen, maar wie langs kwam, heeft een leuke namiddag beleefd. En daarvoor doen we het!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier