Bekende Ingelmunsternaar overleden tijdens duikvakantie in Engeland

Beeld van een duiker (ter illustratie) © belga
Redactie KW

Vrijdag overleed de bijna 59-jarige Carol Vannieuwenhuyze van het gelijknamige bedrijf Tenten Vannieuwenhuyze tijdens een duiksessie op vakantie in Engeland.

“Hoe het precies is gebeurd, weten we nog niet duidelijk”, zegt zoon Mathieu aan de telefoon. “Het is geen duikincident. Mijn pa was wel aan het duiken. Hij kwam naar boven, omdat hij zich niet goed voelde. Hij werd direct gereanimeerd en werd nog met een helikopter weggebracht. Was hij dan al gestorven of niet, we weten het niet. We vernamen wel al dat de duik perfect was verlopen en dat alle computer noteerden dat het goed verliep.

“Vrijdag rond 21 uur kreeg mijn moeder een eerste telefoon. Het is dus voor ons ook nog allemaal wat onduidelijk. Mijn pa was een grote duikfanaat. Samen met zijn vaste buddy en nog twee kennissen uit onze regio was hij op duikvakantie in Plymouth in Engeland. Vorige week zaterdag waren ze daar toegekomen. Gisteren was het normaal zijn laatste duik en vandaag keerden ze terug naar huis.”

Carol Vannieuwenhuyse was de bezieler van het bedrijf Tenten Vannieuwenhuyze in Ingelmunster. Hij stond ruim 36 jaar aan het hoofd van dit bloeiend bedrijf. Vijf jaar geleden nam zoon Mathieu de zaak over.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier