Bedrijf uit Lauwe stunt in Blankenberge met ‘Kraken Black Spiced Rum’

Redactie KW

De donkere, gekruide rum uit de Caraïben is ook in ons land aan een stevige opmars bezig.

Op de Pier in Blankenberge vond zaterdag een opvallend promo-event plaats rond ‘The Kraken’, een donkere, gekruide rum uit de Caraïben. De drank is ook in ons land aan een stevige opmars bezig.

Mysterieuze verhaal deel van succes

Sinds Jet Import NV uit Lauwe het merk hier twee jaar geleden introduceerde, speelt het een sleutelrol in de groei van het rumsegment in België en Luxemburg. “Onder meer dankzij de populariteit van gin-tonic, toonde de consument de voorbije jaren almaar meer interesse in sterkedranken en hun herkomst“, zegt Stefaan Bettens, de CEO van Jet Import dat bij ons ook Red Bull en Desperados lanceerde. “Daardoor is de klant veeleisender geworden. Tegelijk staat hij open voor variatie. Meer nog: de consument gaat zelf actief op zoek naar trends.”

Eén van die trends is dus de ontwikkeling van de rummarkt. Dat The Kraken daarin een prominente rol speelt, heeft volgens Bettens veel met de branding van het merk te maken. “Het is een hoogwaardig product met een verrassende en toch toegankelijke smaak. Maar de out of the box-marketing en het mysterieuze verhaal erachter, doen natuurlijk ook veel.”

Enorme zandafdruk op strand Blankenberge

De enorme zandafdruk op het strand bleek dus een stunt te zijn van The Kraken Black Spiced Rum. De legende wil dat een schip met een lading rum aan boord, onderweg naar Europa, zou zijn aangevallen door het mythische zeemonster The Kraken. Dat verhaal stond zaterdag centraal op de persvoorstelling in Blankenberge. Het Belgische influencerwereldje was goed vertegenwoordigd. In de cinemazaal van de Pier werd zelfs een fictieve nieuwsflash uitgezonden met getuigenissen van wandelaars, die het Kraken-monster zogezegd gezien hadden op het strand.

Jet Import mikt dit jaar op een verkoop van 90.000 flessen The Kraken Black Spiced Rum in België en Luxemburg. Ongeveer een derde daarvan wordt verdeeld via de horeca en 70% via de detailhandel. De rum is ook verkrijgbaar bij grote supermarkten zoals Colruyt, Delhaize en Carrefour. The Kraken is geliefd bij fans van donkere sterkedranken om zijn mysterieuze karamel- en toffeearoma’s, die de smaken van kaneel, vanille en nootmuskaat in de mond versterken en eindigen in een pittig kruidige afdronk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier