Basscats feesten in Kachtem voor Warmste Week

Deze groep haalt alles uit de kast voor 'Basscats 10.000 for Life'. (gf) © (gf)
Redactie KW

De Basscats zijn een begrip in de Izegemse muziekwereld. Marnix Duhamel stond aan de wieg van de groep en de laatste jaren draagt de band ook steevast haar steentje bij voor het goede doel. Dit jaar haalt de groep alles uit de kast en brengen ze samen met heel wat helpende handen een weekend lang ‘Basscats 10.000 for Life’.

The Basscats maken zich op voor een groots feestweekend. Op vrijdag 29 november trekken ze naar ‘t Sok in Kachtem voor ‘Basscats 10.000 for Life’. “Al enkele jaren maakte ik met muzikant Ferre Verstraete tijdens de eindejaarsperiode muziek als Troubadours for Life”, begint Marnix Duhamel. “Dat werd jaar na jaar drukker en daarom besloot ik om mij vorig jaar tot één avond te beperken, maar dan wel alles uit de kast te halen. Dat lukte heel goed, want Basscats for Life werd een succes en we konden maar liefst 7.265 euro ophalen. Een onverhoopt succes!”

Het mooie bedrag van vorig jaar deed Marnix dromen van meer. “10.000 euro leek mij fantastisch, dus daar gaan we dit jaar voor. Al snel hadden we een groep mensen die graag een handje wilden toesteken en zo kreeg het project meer en meer vorm. We zijn nu klaar voor volgende week.”

Gevarieerd programma

Er zijn het hele weekend tal van activiteiten gepland in ‘t Sok in Kachtem. “We starten op vrijdag 29 november in de namiddag al met een kinderfuif. Dat belooft een groot succes te worden, want alle leerlingen van de lagere school tekenen present en dat zijn er maar liefst 276! Het wordt er dus meteen volle bak invliegen!”, lacht Marnix. “Verder is er op vrijdag tijd voor een werkmanspintje for Life en hebben we ook een spaghettifestijn voorzien.”

Op zaterdag en zondag gaat het feestweekend gewoon door. “Zaterdagavond staan wij met de groep op de planken voor een wervelend optreden. Basscats XL & Friends for Life zal kunnen rekenen op tal van gastmuzikanten en dat belooft echt de moeite te worden. Achteraf hebben we een Thé Dansant afterparty met DJ Kurt. Op zondag nodigen we iedereen uit voor Kachtem aperitieft. We zijn intussen al een tijdje wijn en T-shirts aan het verkopen en dat loopt als een trein. We hopen dus echt dat we kunnen afkloppen op die 10.000 euro… of meer.”

Drie goede doelen

Marnix koos met zijn vrienden drie goede doelen uit om het geld aan te schenken. “Met Troubadours for Life hebben we altijd vzw Kiekafobee gesteund en dat willen we graag behouden. Zij zorgen ervoor dat zieke kinderen ook op reis kunnen. Daarnaast kozen we voor Samugam, een organisatie die projecten ondersteunt in India. Verder willen we ook Contano steunen, zij zijn actief aan het werk in Gambia en ondersteunen er vrouwen en kinderen.”

Wie graag eens een kijkje gaat nemen komend weekend of meer wil weten over ‘Basscats 10.000 for Life’, kan terecht op de Facebookpagina die dezelfde naam draagt. “Iedereen is welkom op één van onze activiteiten. We maken er een topweekend van!” (MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier