Bar Doerak van Hoeve Te Coucx is geopend

© EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Dit weekend opende Bar Doerak in Hoeve Te Coucx in Kortrijk. Terwijl kinderen ravotten in het bos of spelen in de speelzone kunnen ouders genieten op het boerderijterras.

Bar Doerak is de naam van de boerderijbar in Hoeve Te Coucx. “We kozen voor de naam Doerak omdat het in België gebruikt wordt als ‘deugniet, speelvogel’. Het klinkt ook wel goed, zoals ‘doe rakker, doe maar’, dus vooral gebruikt om kinderen te stimuleren om te doen, uit te proberen.”

De medewerkers van Hoeve Te Coucx zorgden met een aparte in- en uitgang voor bar en toiletten voor een veilige doorgang, waar niemand elkaar moet kruisen. “We hebben een ruim erf, waar we het boerderijterras konden plaatsen”, stelt coördinator Jan Debruyne. “Binnen hebben we geen plaatsen voorzien. Daar kan je enkel drinken en hapjes afhalen en de toiletten bezoeken.”

Eigen speelgoed meenemen

Tot 1 juli is Bar Doerak op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag open van 14 tot 18 uur. “Tijdens de grote vakantie zijn we dan elke dag geopend”, aldus Jan, die nog als tip meegeeft om eigen speelgerief mee te brengen naar de boerderij. “Door de coronamaatregelen mogen we geen speelkoffer voorzien dit jaar, maar met eigen gerief spelen, mag uiteraard wel!”

Voor de veiligheid van de kinderen en de rust op de site wordt de oprijlaan naar de hoeve afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en is parkeren op de site niet meer mogelijk. Daarom wordt er aangeraden om te voet of met de fiets te komen en op de speciaal ingerichte fietsenstalling te staan. De wagens kunnen parkeren op de parking van AZ Groeninge.

Ook kampen

De parking is wel tijdelijk toegankelijk op de uren voor en na een kamp om kinderen die deelnemen aan kampen te brengen en op te halen. Daarna gaat de slagboom weer dicht. Er zijn deze zomer vier kampen voor kinderen van de lagere school en een kleuterkamp. “We evalueren dat en passen waar nodig aan naar 2021 toe. Het is de bedoeling om volgend jaar het aantal kampen te verdubbelen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier