Bakker Kris schenkt 800 koffiekoeken aan AZ West in Veurne

Kris Ryckeboer met een deel van de koffiekoeken die hij maandagochtend afleverde bij AZ West. © WVH
Redactie KW

Kris Ryckeboer van Bakkerij Bachten De Kupe is al jarenlang een van de vaste leveranciers aan de keuken van AZ West. Om het ziekenhuispersoneel een hart onder de riem te steken, verraste hij hen maandagochtend met negen bakken vol heerlijke koffiekoeken.

Kris Ryckeboer en zijn vrouw Charlotte De Cleer zijn met hun bakkerij Bachten De Kupe al dertig jaar lang de vaste broodleverancier van AZ West. Ook in deze coronatijd komt de Veurnse bakker nog dagelijks langs. Maandag zat zijn bestelwagen evenwel vol koffiekoeken, die hij gratis schonk aan het voltallige ziekenhuispersoneel.

Vier uur extra gewerkt

“Vierhonderd zakjes met telkens twee koeken”, toont hij. Daarvoor werkten hij en zijn medewerkers zondagnacht graag vier uren extra, om alle koeken te maken, te bakken en te verpakken. “Ik was dit al langer van plan, maar ik heb gewacht tot er een maximale bezetting was. Ik wou immers dat ze op alle diensten en van alle shifts van de koffiekoeken kunnen genieten. Dit is mijn manier om deze hardwerkende mensen te steunen en verder aan te moedigen in deze moeilijke periode. Dit past overigens helemaal in mijn persoonlijke filosofie van lokale verankering. Het is geven en nemen.”

Veel warme initiatieven

Een geste die ze bij AZ West natuurlijk heel erg appreciëren. “Het zijn harde tijden, maar tegelijk zagen we de voorbije weken al heel veel warme initiatieven ontstaan bij zowel particulieren als lokale ondernemers. Deze koffiekoeken zijn een welgekomen duwtje in de rug en zullen bij onze medewerkers zeker in de smaak vallen”, zeggen algemeen directeur Lieven Vermeulen, verpleegkundig directeur Bert Cleuren, facilitair directeur Bert Hermans en chef catering Hannes Laleman. (WVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier