AZ West Veurne ziet dalende trend in coronacijfers

Redactie KW

Op de Covid-afdeling van AZ West Veurne liggen nu nog acht patiënten en op de afdeling Intensieve Zorgen worden nog twee niet-beademde patiënten verzorgd.

De triagefunctie werd ondergebracht in de spoedwerking. Zo moeten mensen minder lang wachten op het resultaat van hun test. Sinds vrijdag zijn er geen nieuwe positieve staalafnames in AZ West. Vanaf heden zijn er naast de dagopnames ook terug ingrepen met overnachting mogelijk. De activiteiten in het Operatiekwartier zullen geleidelijk aan opgeschaald worden. Vanaf maandag 18 mei zal ook het chirurgische dagziekenhuis terug de deuren openen. Raadpleeg de website van het ziekenhuis om een afspraak te maken!

Angst voor besmetting

“Vorige week zaten we aan de helft van onze normale capaciteit van consultaties”, legt communicatiemedewerker Delphine Deneir uit. “Ondertussen zitten we terug over de helft, maar we merken toch dat patiënten niet altijd naar het ziekenhuis durven komen uit angst voor besmetting. Daarom willen we er nogmaals op wijzen dat alles in het werk gesteld werd om een veilig traject te garanderen voor de patiënt. Alle genomen voorzorgsmaatregelen blijven van kracht. Het is dus zeker niet aan te raden om de nodige zorg uit te stellen! Integendeel, dit kan gevolgen hebben voor de gezondheid.” (MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier