Assisenproces ‘parkingmoord’: Koukouh schuldig aan opzettelijke slagen, geen moord

© belga
Redactie KW

De volksjury heeft Mohamed Koukouh (71) schuldig bevonden aan opzettelijke slagen en verwondingen met de ongewilde dood van zijn echtgenote Rita Waeles (60) tot gevolg. De man uit Lo-Reninge bracht het slachtoffer met een priem om het leven op de parking van het Veurnse gerechtsgebouw. Van moord was volgens de juryleden dus geen sprake.

Mohamed Koukouh en Rita Waeles waren 40 jaar getrouwd, maar op 4 januari 2018 kwam er plots een kink in de kabel. Het slachtoffer verliet de echtelijke woning in Lo-Reninge en trok in bij een Nederlander die ze tijdens het chatten had leren kennen. Op 7 maart 2018 moesten ze naar de familierechtbank in Veurne komen voor een zitting in het kader van hun echtscheiding. In de rechtbank verliep alles rustig.

Op de parking wilde Mohamed Koukouh nog wat spullen geven aan zijn ex-partner. In ruil zou ze beloofd hebben dat hij een deel van hun geld zou terugkrijgen. Waeles weigerde en zou zelfs gezegd hebben dat ze haar echtgenoot zou blijven pluimen. Met een priem uit zijn wagen deelde Koukouh een fatale steek uit. Mohamed Koukouh reed nog in de richting van zijn woonplaats, maar kon uiteindelijk op de oprit van een woning zonder problemen ingerekend.

De beschuldigde riskeert nu hoogstens tien jaar opsluiting. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier