Asalam Bakkerij en Resto opent naast de halalsupermarkt op het einde van de Ooststraat in Roeselare

Abdulrahman Abdulrahman voor zijn nieuwe zaak. (foto SB)© Stefaan Beel
Abdulrahman Abdulrahman voor zijn nieuwe zaak. (foto SB)© Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

Roeselarenaar Abdulrahman Abdulrahman (27) was deze week nog in de weer om tegen zaterdag zijn nieuwe zaak open te laten gaan. “Hopelijk lukt het tegen zaterdag 20 maart, anders zal het volgende week zijn.”

Die nieuwe zaak is Asalam Bakkerij en Resto. De zaak behoort tot dezelfde groep als de Asalam Supermarkt, die in het naastliggende pand op het einde van de Ooststraat en uitkijkend op het Stationsplein is gevestigd. Die supermarkt opende begin 2019 de deuren en heeft na twee jaar zijn plekje verworven. “De twee zaken worden apart van elkaar gerund”, zegt de Irakese ondernemer. “We zijn ook het eerste restaurant van de groep. We zullen hier gerechten als kebab en pita verkopen, maar ook pizza’s, pasta’s en andere Europese gerechten. In het begin kunnen we enkel werken met afhaalgerechten, maar het restaurant biedt ook voldoende plaats om te tafelen. Het restaurant gaat iedere dag tegen de middag open, sluitingsuur is rond 23 uur.”

Nog op zoek naar een bakker

Maar het resto deelt de ruimte met een bakkerij. “We werken daarbij ook wat aanvullend. Zo kun je in het restaurant ook een gebakje uit de bakkerij eten als dessert, in de namiddag zullen we ook open houden als tearoom waar je dus koffie met gebak kunt komen proeven. Onze bakkerij opent iedere morgen om 7.30 uur de deuren. We specialiseren ons in Arabische zoete gebakjes onder de noemer Baklava. We zullen een 15-tal soorten hebben. Maar ook Turks en Marokkaans brood kan je hier kopen, maar we hebben ook belegde broodjes voor de vele studenten die hier passeren.”

Een sluitingsdag is er vooralsnog niet. “We zullen wel zien of we een kalme dag hebben, dan pikken we die er uit al sluitingsdag.” Abdulrahman zal de zaak runnen met een team van tien mensen en is nog op zoek naar een bakker.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.