Arko Dorpstheater uit Ardooie zorgt voor dolle pret in nieuwe klucht

Zittend van links naar rechts:Anja Werbrouck, Sibylle Vanhaverbeke, Wim Vindevogel, Vincent VancompernolleAchteraan van links naar rechts:Koen Debacker, regisseur Rik Schrauwen, Greet Depovere, Noël Serruys, Kris Delva, Henk Boddin, Claudine Moerman, Els Van Bruwaene
Redactie KW

De voorjaarsproductie van Arko Dorpstheater wordt opnieuw een klucht in drie bedrijven. Met ‘De Bokskampioen’ koos men voor een toneelopvoering van Otto Schwartz en Carl Mathern.

Dit is het verhaal van een welstellende industrieel die samen met zijn vennoot een luxueus leventje leidt en zich graag tegoed doet aan een lekker etentje en een glaasje wijn. Maar dit is niet naar de zin van zijn vrouw, die haar man aan het sporten wil zetten. Om zijn vrouw te plezieren, schrijft de man zich in bij een boksclub. Zijn vennoot helpt hem om de vrouw om de tuin te leiden en ze verwart hem met een beroepsbokser met dezelfde naam… De poppen gaan echter aan het dansen als de echte beroepsbokser opduikt. Als dan ook een charmante Italiaanse danseres in het verhaal opduikt, valt er nog een en ander uit te leggen. Komt het tot een verzoening?

Wie is wie?

Wim Vindevogel is de rijke industrieel Frederic Bethune. Sybille Vanhaverbeke speelt zijn vrouw Adele. Vincent Vancompernolle en Anja Werbrouck zijn de twee kinderen uit het gezin. Kris Delva speelt de rol van Hugo, Specht, de vennoot van Bethune. Koen Debacker is dan weer de echte Bethune, de meester bokser… Tobias Tack, gespeeld door Noel Serruys, is de vriend aan huis en hij is gehuwd met Tine, vertolkt door Claudine Moerman. Els Van Bruwaene gooit al haar charmes in de weegschaal als Italiaanse danseres, Coletta Corolani. Ten slotte is dienstmeisje Rosa, vertolkt door Greet Depovere, getuige van het hele zaakje. Voor de regie zorgt Rik Schrauwen.

Speelkalender

Er zijn zes speeldata met de première op vrijdag 20 maart om 20 uur. Op zaterdag 21 maart begint de opvoering om 20 uur en op zondag 22 maart is het aanvangsuur om 17.30 uur. De midweekvoorstelling is op woensdag 25 maart om 20 uur. Tijdens het slotweekend zijn er nog twee voorstellingen op vrijdag en zaterdag, 27 en 28 maart, tekens om 20 uur.

De boksring staat in CC ‘t Hofland. Je krijgt een avondje plezier en dolle pret aan 9 euro. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis welkom.

Reserveren doe je op www.arkodorpstheater.be of via 0499 81 01 02.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier