Ardooie zet talent in de spotlight

Redactie KW

Door coronamaatregelen hebben de meeste artiesten het afgelopen jaar niet meer kunnen optreden. Het gemeentebestuur wil hen een kans geven zich te tonen aan publiek. Via een digitale showcase, onder de naam Hoogtij(d), verbreken Dennis Cartier en zijn gasten de stilte.

“In Ardooie letten we er altijd op om lokaal talent te programmeren bij onze eigen concerten en evenementen”, vertelt schepen Krist Soenens. “Het afgelopen jaar waren er bitter weinig optredens door coronamaatregelen. We zochten een manier om ons lokaal talent toch een podiumkans te bieden. Dat is er gekomen via Hoogtij(d).”

Het basis van Hoogtij(d) is een DJ-set van Dennis Cartier. Om de paar nummers komt er een gastartiest zijn of haar ding doen. Alle optredens gaan door op dezelfde locatie, maar op veilige afstand van elkaar. De optredens worden gefilmd vanuit verschillende camerastandpunten en daarna digitaal verspreid.

“Een concert tonen via livestream is niet nieuw. Maar het is een uitdaging om het voor de kijker boeiend te houden. Dennis Cartier is met zijn DJ-set de centrale figuur”, legt schepen Soenens uit. “Daarnaast zijn er gastoptredens van onder andere slangenmens Papi Flex, saxofonist Geert Vansteenkiste, zanger Jeroen Degrieck, jongleur Lander Demonie, dansers van Starlight en op djembé Jonah Muylle. We filmen vanuit verschillende standpunten, onder andere met een drone. Ook door de mooie locatie, De Waterbek bij valavond, hopen we de kijker de volledige 60 minuten te kunnen boeien. Hoogtij(d) wordt een lichtpunt in deze sombere tijden.”

Via de sociale media van het gemeentebestuur werd een oproep gedaan naar lokaal talent. Bij de productie van Hoogtij(d) werden lokale techniekers en medewerkers betrokken. Het concert werd op 17 april opgenomen en wordt op vrijdag 30 april 2021 om 20u online verspreid via www.ardooie.be en www.facebook.com/ardooie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.