Aqua Adventure Park Vijverhof opent dan toch de deuren

Stefaan Lernout

Het Aqua Adventure park op het Vijverhof opent dan toch de deuren zoals voorzien op 29 juni. Het beroep dat werd aangetekend door de buren zorgt er wel voor dat er nog geen kabelbaan is voor het wakeboarden en waterski.

Eerder deze week legde de rechter een dagelijkse dwangsom van 15.000 euro op omdat de uitbaters van het Adventure park al begonnen waren met werken uit te voeren. Dat terwijl de wettelijke termijn waarin beroep kan worden aangetekend nog niet verstreken is. “We hebben inderdaad al wat aanpassingen gedaan“, legt woordvoerder Chris Verghote van Ice Mountain – Adventure Park uit. “De vestiaires zijn vernieuwd, er is een materiaalruimte, het aquapark is geïnstalleerd en er is een bar met een nieuw terras van 300 vierkante meter. Jammer genoeg hebben we de aanleg van een 2.0 kabelbaan moeten uitstellen.”

“Enkele buren bederven de waterpret van velen” – Chris Verghote van Aqua Adventure

Die 2.0 kabelbaan zou de wakeboarders en waterskiërs heen- en weer voeren over een stuk van de vijver. Een tijdelijk alternatief voor de full size 5.0 kabelbaan die er uiteindelijk wel zou komen en die de sporters rond het hele vijveroppervlak zou voeren. ‘Zou’ want daar zijn enkele buren het niet mee eens. “Ik kan ze ergens wel begrijpen”, reageert Chris Verghote. “Maar u moet weten dat dit domein ingekleurd staat als recreatiedomein. Dat past perfect in de bestemming die wij eraan geven. Het is dan ook jammer dat het verzet van enkele buren de waterpret van vele anderen bederft. Het is zoals wonen naast een spoorweg, je weet dat er vroeg of laat een trein passeert.”

Gebruiksrecht

“Sommige buren wonen hier al veertig jaar of hebben hier al lange tijd een tweede verblijf. Nu wil men opeens een waterpretpark naast hun deur openen. Dat valt niet te vergelijken met een pretpark in een niet bewoonde buurt“, reageert advocaat Guillaume Vyncke van advocatenkantoor Publius die de buren vertegenwoordigt. “We kunnen inderdaad de opening niet tegenhouden, we kunnen niet verhinderen dat mensen in het water peddelen. Met hun verzet willen de buren zich wel laten horen, een aantal onder hen kreeg van de vroegere eigenaar Filip Cuvelier het gebruiksrecht van de vijver.”

Los van het verzet, de uitspraak in kortgeding volgende donderdag en de dwangsom opent het aquapark dus zaterdag de deuren vanaf 13 uur. Ongetwijfeld tot plezier van velen die er verkoeling kunnen zoeken voor de aangekondigde warme dagen. Er komt geen speciale opening, dat bewaren de eigenaars voor het moment waarop de kabelbaan er zal liggen. Andere wateractiviteiten zoals Stand Up Paddleboard, Flyboard en het Aqua Park – een opblaasbare hindernissenbaan – zijn wel mogelijk. Wie wil genieten van al dit plezier betaalt 10 euro. De eerste twee weken is dat slechts 5 euro. (SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier