Après Chic van Rotary Roeselare RSL met 600 aanwezigen groot succes

© Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Rotary RSL organiseerde met succes hun Après Chic. Een kleine 600 enthousiaste feestvierders vonden de weg naar de grote zaal van Trax Roeselare.

De jonge Rotary club met ongeveer 40 leden organiseert frequent acties waarmee ze niet enkel financieel, maar ook actief organisaties ondersteunen. Dit jaar staat alle acties in het teken van het bestrijden van kinderarmoede in de regio Roeselare.

“We richten ons hiervoor op alle leeftijdsgroepen van kinderen en werken hiervoor samen met enkele verenigingen”, vertelt voorzitter Nickolas Vulsteke. “Ons doel is niet enkel pure financiële steun, maar ook ingrijpen in de leefwereld van kinderen zodat er op lange termijn positieve gevolgen aan gekoppeld zijn.”

“Met de jongerenafdeling Jakkedoe binnen ’t Hope richten we ons op alle leeftijdscategorieën van de jeugd via het jaarlijks inrichten van een sinterklaasfeest, waarbij de kinderen niet enkel de Sint ontmoeten, maar ook een halve daginvulling hebben met (creatieve) spelletjes en er ook iets voorzien is om te eten en te drinken. Bijkomend werd ook al een voormiddag ingericht in de zomer bij de zomerbar waar de bootjes werden afgehuurd voor de kinderen samen met hun ouders.”

Pampers gedoneerd

“Voor de baby’s en peuters werdeen aanzienlijke som voor pampers gedoneerd aan De Kerit. We staan rechtstreeks in contact met Arkorum om na te gaan op welke vlakken we daar kunnen bijspringen voor de noden van kinderen in het lager onderwijs en hebben op die manier al een workshop georganiseerd voor de controle en herstel van fietsen van de kinderen.”

“Voor de jongeren uit de middelbare school richten we ons momenteel naar de kwetsbare jongeren die schoollopen in Onze Jeugd, waar nood was aan een stille ruimte, waar jongeren die overprikkeld zijn tot rust kunnen komen, waar ook nood is aan uitrusting op de speelplaats voor tijdens de recreatiemomenten en waar nog verder in overleg met de school zal afgestemd waar de noden het hoogste zijn in het kader van de verouderde structuur van de school”, aldus de voorzitter.

Onze Apres-Chic heeft een aanzienlijke bedrag opgeleverd. Het uitgedokterde ‘Apres Chic’ concept bleek aan te slaan. Yves Seghers en Jettie Palletie Lokten heel wat feestvierders. Er wordt volgende jaar opnieuw een feest georganiseerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier