Ann Serry wint pompoenwedstrijd met exemplaar van 24,77 kg

Op de foto zien we vooraan v.l.n.r. Matthias Vanhaverbeke met de zwaarste pompoen van Ann Serry. Daarnaast zien we Arnaud Missiaen en Marc Declercq. Achter de reusachtige pompoenen zien we alle leden van de Landelijke Gilde die tevreden terugblikken op de succesvolle eerste editie van de pompoenwedstrijd. © EVG
Redactie KW

De Landelijke Gilde in Gits pakte dit jaar voor het eerst uit met een nieuw evenement, een pompoenwedstrijd. De opkomst was groot, de pompoenen des te groter.

“We verdeelden in de volledige gemeente Gits onze flyer waarbij we de mensen uitnodigden om mee te doen aan de wedstrijd. Wie voor 11 april van dit jaar de flyer invulde en ons persoonlijk of via mail terugbezorgde, kreeg een gratis zakje pompoenzaad en een handleiding”, vertelt Luc Deruyter die bestuurslid is van de Landelijke Gilde.

Giant pompoen

Winnaar van deze eerste editie is Ann Serry die zich liet vertegenwoordigen door haar buurman. Matthias Vanhaverbeke nam met plezier de mand met lekkers in ontvangst als beloning voor haar pompoen van maar liefst 24,770 kilogram. Amper een kilo lichter is de pompoen van Marc Declercq (23,850 kg) en op de derde plaats staat Arnaud Missiaen met zijn pompoen van 23,170 kilogram.

De letterlijk lichtste pompoen werd bekroond met de titel ‘rode lantaarn’. De schattige pompoen van Joost Desseyne woog amper 2,870 kilogram maar hij werd desalniettemin in de bloemetjes gezet. Achteraf konden deelnemers en leden van de Landelijke Gilde na een lange tijd nog eens bijpraten tijdens de receptie.

De prijsuitreiking vond plaats in De Hembyze op zondagvoormiddag 3 oktober.

“Het is erg lang geleden dat we nog eens konden samenkomen. Een bestuurslid kwam op het idee om iets nieuws te organiseren en we zijn van plan om dit volgend jaar opnieuw te doen”, vertelt Rik Vanderper.

Iedereen welkom

“We zijn blij met de talrijke deelname. De Landelijke Gilde wil af van het imago dat de vereniging enkel voor landbouwers bedoeld is.”

“We mikken voortaan ook op onze plattelandsbewoners die graag in de moestuin werken of gewoon graag op het platteland leven. Deze wedstrijd is een eerste stap in die richting want iedereen die wil kan hieraan deelnemen”, sluit bestuurslid Rik af. (EVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier