Amper een maand na keukenbrand gaat restaurant Peper & Zout terug open

Wim Slosse kan een maand na een allesverwoestende brand zijn restaurant opnieuw openen. © foto JH
Redactie KW

Amper een maand nadat een zware brand de keuken van restaurant Peper & Zout in Oostduinkerke volledig vernielde, gaat de zaak dit weekend al terug open. Dankzij de inzet van velen en heel wat creativiteit kunnen gasten weer tafelen. “Ik ben bijzonder opgetogen en dankbaar”, zegt zaakvoerder Wim Slosse.

Op zondagmiddag 28 juni brak rond 16.30 uur brand uit in het bekende restaurant langs de Albert I-Laan. Er was toen niemand aanwezig want de afwasser was net vertrokken. Een kortsluiting of oververhitte frietketel had de keuken in lichterlaaie gezet. De keuken brandde volledig uit en is nog steeds onbruikbaar.

Het restaurant zelf liep heel wat roet- en rookschade op. De zaal zag behoorlijk zwart. Door de hitte waren ook heel wat elektriciteitskabels gesmolten. “En toch zou ik graag over enkele weken al terug openen. Dat wordt krap, maar ik ga er voor”, sprak Wim Slosse (52) meteen strijdvaardig. Het leek onmogelijk, maar toch is het gelukt.

Noodkeuken in container

“Zondag al zal ik op volle capaciteit, toch wat betreft de plaatsen in deze coronaperiode, heropenen”, zegt Wim trots. “Dat is veel sneller dan gedacht want eigenlijk zouden we hier twee maanden tijd voor nodig hebben. Maar dankzij de inzet van vele helpende handen en de nodige creativiteit is het ons toch gelukt”, is Wim opgetogen.

“De hele zaal is al opgeruimd en terug in nette staat. Dankzij wij die de handen uit de mouwen staken, maar ook dankzij de opkuisploegen, de loodgieter en de schilder. Zij werkten gewoon door in het verlof en konden dit realiseren. Ook dankzij de verzekering die snel werk leverde. De keuken was volledig uitgebrand en is intussen verwijderd. Die wordt op maat gemaakt en kan pas na het bouwverlof terug geïnstalleerd worden.”

Proefdraaien

En dus moest Wim creatief zijn. “Er komt op de stoep een container met daarnaast een elektriciteitskast. We installeren er ook een koelwagen, dankzij R.S.K. in Veurne. De gemeente Koksijde deed navraag bij het gewest, want de Albert I-Laan is een gewestweg, of we daar een tijdelijke keuken mogen bouwen. En dat mocht. Het is ongelofelijk hoeveel hulp we kregen.”

Aanstaande zondag zijn terug 55 plaatsen binnen en 25 plaatsen op het terras beschikbaar. Dat is een stuk minder dan de 100 voor de coronacrisis. “En zaterdag willen we al even proefdraaien met een beperkt aantal klanten, zo’n dertigtal. Omdat we minder plaats in de keuken en koelcellen hebben, besloten we onze kaart wat in te perken. Maar we zijn er zeker van dat we onze klanten dezelfde kwaliteit als altijd kunnen aanbieden”, besluit Wim.

(JH/ foto JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier