Amelie Demeyer ziet met Standaard Boekhandel haar kinderdroom in vervulling gaan

© GJZ
Redactie KW

Sinds begin augustus is Amelie Demeyer het nieuwe gezicht van Standaard Boekhandel in Zwevegem. Deze 26-jarige Anzegemse ziet meteen een kinderdroom in vervulling gaan. “Ik ben echt wel wat men noemt een boekenwurm. Het was dan ook altijd mijn droom om zelf een boekenwinkel te runnen”, zegt ze met een stralend gezicht.

Meteen vult ze aan dat de winkel veel meer is dan een boekenwinkel. “Uiteraard zijn de boeken, kranten en tijdschriften onze belangrijkste producten. Maar daarnaast hebben we ook nog een heel assortiment aan bordspelen en dergelijke en kan men hier ook terecht om Lotto te spelen.”

Volgens Amelie is een fysieke winkel ook zoveel beter dan kopen via het internet. “Bij ons kan je de boeken voelen en je hebt ze ook meteen mee. We proberen altijd up to date te zijn en zullen zorgen voor voldoende voorraad.”

Lokaal kopen

Hoe blij ze ook is met de winkel, Amelie had zich haar start toch enigszins anders voorgesteld. “Toen ik besloot om de winkel over te nemen, was er nog geen sprake van corona. Nu bepaalt het ons leven en is het wel een beetje anders winkelen geworden. Niettemin blijft het leuk. Ik ben ook tevreden over de korte tijd dat ik al geopend ben. Het lijkt erop dat men in Zwevegem de oproep om lokaal te kopen goed begrepen heeft”, lacht ze. (GJZ)

Standaard Boekhandel is gelegen in de Otegemstraat 4 te Zwevegem en is alle dagen open, behalve op zon- en feestdagen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier