Amateurwielrenners fietsen op rollen voor het goede doel in Kortrijk

Marc, Jurgen, Brecht en Patrick mochten de spits afbijten. © JVGK
Redactie KW

Vrijdag fietsten in Kortrijk 39 amateurwielrenners voor drie goede doelen: de renovatie van een meisjesinternaat in India, de Sint-Michielsbeweging en de Acolieten van Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Maarten. Winnaar Angelo Soenens mocht met een splinternieuwe fiets naar huis.

Café Textielhuis in Kortrijk was vrijdag het toneel voor een fietsmarathon op rollen. Een organisatie van DAAV,een vereniging die noden lenigt in India en daarvoor samenwerkt met onder meer de paters van Don Bosco. De Sint-Michielsbeweging helpt jonge mensen tussen 16 en 30 jaar te bouwen aan hun toekomst door begeleiding en ondersteuning in studies, werk en huisvesting. De Acolieten van Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Maarten is een jongerengroep die zich belangeloos inzet voor de Eucharistie in Kortrijk. Om geld in te zamelen voor deze verenigingen organiseerden DAAV, Kokoon, DBNC en Julien Vermote een fietsmarathon. Marc, Jurgen, Brecht en Patrick mochten de spits afbijten.

De wedstrijden kenden een spannend verloop. In de eerste halve finale streden de boers Alessandro en Angelo tegen Sammy. Angelo haalde het. In de tweede halve finale was het Brecht, Patrick en Antoon die tegen elkaar streden. Antoon werd winnaar. Uiteindelijk ging het in de finale met 1.000 meter om de mannen met de beste tijden: Angelo, Piet en Alessandro. Angelo werd de winnaar.

De voorzitter van het Cyclinfteam, Alessandro en Angelo Soenens, de winnaar.
De voorzitter van het Cyclinfteam, Alessandro en Angelo Soenens, de winnaar.© JVGK

De broers zijn aangesloten bij Devolder Cyclingteam in Ingelmunster. “We doen al 4 jaar aan recreatief fietsen en doen af en toe mee aan fietswedstrijden. Het is niet de eerste keer dat we aan dit tornooi meedoen. Zeker als het voor het goede doel is”, aldus de broers Soenens. “Het doet me deugd dat ik nog eens kan winnen”, glundert Angelo.

Alle deelnemers betaalden 10 euro. Per categorie was er een fiets te winnen en talrijke geschenkpakketten. Verder waren er waardebonnen, tickets voor KVK wedstrijden, fitnesskaarten en kaarten voor Plopsaland.

https://www.youtube.com/watch?v=hDEbHeFoPPY

(PVH/foto’s en video JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier