Als het iets anders mag zijn dan een bloemetje: Bjorn levert cocktails op Moederdag

Het idee van Bjorn Dewulf vond zijn oorsprong op een... Tupperware-avond. (GF)
Redactie KW

Bjorn Dewulf uit Bovekerke leverde op Moederdag als pas gestarte ondernemer cocktails aan huis. Een schot in de roos, want zijn agenda was meteen volboekt. Wij gingen een kijkje nemen op zijn route.

In veel gezinnen werd vandaag een ontbijt of boeketje bloemen aan huis geleverd of werd er een heuse menu afgehaald. Een aantal mama’s in de streek rond Koekelare werden echter verrast op iets meer rock ‘n roll, namelijk cocktails aan huis. Bjorn Dewulf werkt als projectmedewerker in een vrachtwagenbedrijf en heeft nu een leuke bijverdienste bedacht. “Dat vindt zijn oorsprong in de Tupperware-avonden die ik organiseerde”, aldus Bjorn. “Op een gegeven moment vroeg iemand of ik geen cocktails wilde klaarmaken in plaats van gerechtjes om de producten te demonstreren. Dat concept sloeg blijkbaar aan en zo ging de bal aan het rollen. Sinds kort was ik met Rocktailz beschikbaar om workshops te geven voor vrijgezellen of organisaties als de Gezinsbond of Femma.”

Toen de coronacrisis losbarstte, kon dat natuurlijk niet doorgaan. Dus besloot Bjorn om cocktails kant-en-klaar aan huis te leveren. “Ik begon oorspronkelijk met een handvol cocktails, maar ondertussen staan er een twintigtal op de kaart, van bekende als Cuba libre en mojito, tot de onbekende maar populaire Bahama Mama en Lazy Red Cheecks.” In zijn aanbod heeft hij ook een vijftal mocktails.

De bereiding gebeurt in zijn bestelwagen, vlak voor de deur. (GF)
De bereiding gebeurt in zijn bestelwagen, vlak voor de deur. (GF)

De bereiding daarvoor gebeurt in zijn bestelwagen. Bjorn levert vooral in de streek van Koekelare, waarvan hij afkomstig is. Dat gaat van Houthulst tot Diksmuide. Uiteraard houdt hij zich strikt aan alle veiligheidsmaatregelen. De bedoeling is dat hij na de crisis de workshops opnieuw opstart, maar dit is voorlopig een leuk én succesvol alternatief.

Vanmiddag vonden we hem in Ardooie. “Ik heb een breed publiek, dat gaat van twintigers tot zestigers.” Vandaag verrast hij heel wat mama’s. “Mijn agenda was volboekt vandaag. De reacties zijn allemaal positief. Qua originaliteit kan het wel tellen, klinkt het overal.”

Patsy Andries werd aangenaam verrast door twee cocktails en een tapasbordje. (GF)
Patsy Andries werd aangenaam verrast door twee cocktails en een tapasbordje. (GF)

Hetzelfde horen we bij Patsy Andries uit Ardooie, bij wie Bjorn aanbelt met twee cocktails – een mojito en een long island ice tea – en een tapasbordje. “Een aangename verrassing”, klinkt het. “Ik vind een boeket bloemen wel leuk, maar dit is eens iets anders. Ik ben benieuwd!” Patsy viert Moederdag bij haar eigen moeder. Ze heeft twee kinderen, maar die ziet ze niet vandaag. Haar schoondochter werkt in een kinderopvang en haar dochter is onlangs mama geworden, dus speelt iedereen in de familie op safe. “Al moet ik toegeven dat het wel lastig wordt”, aldus Patsy. “Maar het doet me wel plezier dat ze aan mij denken op deze dag. Of ik de cocktails nu al ga opdrinken? Ik ga een teugsje proeven, denk ik. En als ik terugkom van mijn moeder, genieten we van de rest!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier