Allereerste ijsduik voor het goede doel in Knokke-Heist

Op de foto CDVO diensthoofd Kathleen Meulemeester samen Esmée en Keith en Dries Desmidt en Frank Vanleenhove en Natalie Camerlynck van Lakeside Paradise. © DM
Redactie KW

Ook Lakeside Paradise doet een dikke duit in het zakje voor het goede doel. Naar aanleiding van de Warmste Week komen Frank Vanleenhove en zijn crew op zondag 16 december met twee primeurs op de proppen: een ijsduik en een wake for life. De opbrengst gaat naar het centrum van de Oostkust voor revalidatie en welzijnszorg.

“Op zondag 16 december organiseren we de eerste ijsduik ooit in het Duinenwatermeer”, weet organisator Frank Vanleenhove. “Vanaf 10.30 uur kan men, samen met Phaedra Clarke van Sportoase, van een opzwepende en vooral verwarmende opwarming genieten. Om 11 uur duiken we het water in. De watertemperatuur zal ongeveer 7 graden Celsius bedragen. Deelnemen kost 5 euro per persoon. Al wie vooraf inschrijft krijgt een Lakeside Paradise ijsduik diploma. De veiligheid wordt verzorgd door mensen van het reddersteam Knokke-Heist.”

Voor het CVDO

“Op het terras van Lakeside Paradise komt er een grote verwarmde tent met winterbar. Aansluitend op de ijsduik steken de wedstrijdwakeboarders uit Knokke-Heist van wal met een heuse demonstratie op onder andere het nieuw obstacle The Wall. Tot 16 uur kan men de wakeboarders sponsoren aan één euro per rondje. Op een groot bord wordt de stand bijgehouden met de naam van alle mensen en bedrijven die rondjes sponsoren. Kan je op zondag 16 december niet aanwezig zijn, dan kan je voorafgaandelijk op Lakeside Paradise een bedrag afgeven.”

“De opbrengst gaat integraal naar het CVDO of Centrum van de Oostkust voor revalidatie en welzijnszorg. Een organisatie die misschien niet bij het grote publiek gekend is, maar belangrijk werk verricht. In het centrum zijn ze aan het sparen voor een nieuwe bus. Deze zal dienst doen voor Het Vlot.

Het Vlot is een therapeutisch kinderdagverblijf en onderdeel van het Centrum van de Oostkust. De aan te kopen bus moet volledig omgebouwd worden naar de noden van de kindjes. Alle stoelen moeten verstelbaar zijn, de bus moet rolstoelvriendelijk zijn en nog veel meer dure aanpassingen zijn vereist.

Op zondag 16 december zullen de mensen van het Centrum van de Ooskust aanwezig zijn om uitleg te verschaffen.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier