Aldi wil winkelfiliaal in Eernegem uitbreiden

Aldi gaat 1.745 m² in beslag nemen. © Coghe
Redactie KW

Supermarktketen Aldi heeft een bouwaanvraag ingediend en wil haar winkel en installaties in haar filiaal in Eernegem uitbreiden.

De winkelketen heeft het pand aan de Aartrijkestraat 109 gekocht en gaat dat en de bijgebouwen afbreken. Na de sloop van dat pand kan de winkel zo over 429 m² meer beschikken. Aldi gaat dus in totaal 1.745 m² in beslag nemen, in de plaats van de huidige 1.316 m².

De uitbreiding moet toelaten meer goederen in voorraad te nemen en het comfort van de klanten en medewerkers te verbeteren. Men wil de klanten laten genieten van meer winkelcomfort, een uitgebreider assortiment, een heuse versmarkt met verse groenten en fruit, meer convenienceartikelen zoals verse fruitsappen, bereide slaatjes en gerechten en een open bakkerij waar meermaals per dag verse broden en koffiekoeken afgebakken worden.

Momenteel zijn er werken aan de gang aan de Aldivestiging in Zedelgem. Nog voor de werken in Eernegem zullen aanvatten, zal de nieuwe winkel in Zedelgem geopend zijn. Over de timing van de werken wil men zich niet uitspreken. Maar dat het Aldifiliaal in Eernegem gedurende meerdere maanden zal sluiten, in het tweede semester van 2020, ligt in de lijn van de verwachtingen.

(RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier