Albertplein in Ardooie wordt één groot EK voetbaldorp

Claude Verbeke en Veerle van Den Uil maken tijdens het EK voetbal de oversteek naar het Ardooise Albertplein.© JM
Claude Verbeke en Veerle van Den Uil maken tijdens het EK voetbal de oversteek naar het Ardooise Albertplein.© JM
Redactie KW

Tijdens het meest recente WK voetbal werd er op het plein aan de Albertzaal al een voetbaldorp opgezet. Nu slaan vier horecazaken de handen in elkaar om hetzelfde te doen voor het komende EK.

De initiatiefnemers zijn het Bockor café, het Hoekske, Bar Barthazar en Dorpscafé Den Uil uit Koolskamp. Het college van burgemeester en schepenen verleende de toestemming om het evenement te organiseren. Dit moet allemaal gebeuren met respect voor de coronaregels.

Groot scherm

“Het wordt een dorp vol sfeer en gezelligheid rond het EK met uiteraard de gelegenheid om er de wedstrijden te volgen op een groot scherm”, zegt Claude Verbeke van Den Uil uit Koolskamp.

Je zult er wedstrijden van de Rode Duivels kunnen volgen… en de initiatiefnemers hopen dat dit duurt tot en met de finale van het tornooi!

In de groepsfase opent België tegen Rusland op 12 juni om 21 uur. Op 17 juni is er de tweede wedstrijd en die start om 18 uur tegen Denemarken. De derde tegenstander is tegen Finland en die wedstrijd gaat door op 21 juni om 21 uur.

Op 26 juni beginnen de achtste finales. De kwartfinales staan vanaf 2 tot en met 3 juli geprogrammeerd. Op 6 en 7 juli zijn er de halve finales. “En uiteraard hopen wij op een schitterende Vlaamse feestdag voor onze Rode Duivels in de hoop dat ze dan, op 11 juli, de finale kunnen spelden van dit tornooi”, zegt Claude Verbeke die zijn supportersattributen al klaarlegde.

Coronastijl

Uitzonderlijk voor deze beker zijn de coronabeperkingen. Al wijzigen de regels op 1 juli, net voor de kwartfinales. “Althans als de coronacijfers het toelaten”, zegt Claude met enig voorbehoud. “Maar zoals de kaarten nu liggen, gaan we ervoor en we zullen ons schikken naar de geldende regels.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier