Afvalverwerkingsbedrijf IVBO krijgt Japans bezoek

De interesse van de delegatie gaat uit naar de toegepaste technologie en naar de managementstructuren van IVBO. © SR
Redactie KW

De intercommunale voor afvalverwerking IVBO, verantwoordelijk voor negen gemeenten in de regio Brugge, heeft vandaag een Japanse delegatie ontvangen op haar site aan de Pathoekeweg.

De Japanse delegatie van het Japan Environmental Sanitation Center was er in het kader van een internationale kennisuitwisseling van afvalbeheer en de rol van lokale besturen. De Japanse experts zijn pionier op vlak van milieu- en omgevingsvoorzieningen in hun thuisland.

Project in Tokio

De delegatie kreeg de opdracht van het Japanse ministerie van Milieu om de managementstructuren van afvalenergiecentrales in Europa te bestuderen als voorbereiding op een project in Tokio. Tijdens haar rondreis door Europa bezoekt de delegatie verschillende installaties waar er specifieke expertise is en IVBO is er daar één van.

De interesse van de delegatie gaat uit naar de toegepaste technologie en naar de managementstructuren van IVBO en de samenwerking met de gemeenten. Het waren de Brugse schepen en voorzitter van IVBO Minou Esquenet en unit manager ‘verwerking’ Geert Dooms die de delegatie mocht ontvangen. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier