Verschillende West-Vlaamse studenten trokken naar het buitenland om er een jaar school te lopen. Ook vele buitenlandse studenten verbleven dit schooljaar in onze provincie.

Bij AFS Comité KIP (Kortrijk-Ieper-Poperinge) zijn al vier van de vijf Belgische jaarstudenten weer in België. "Britt uit Lendelede en Stanse uit Avelgem zijn thuis uit Colombia, Dagmar is uit Turkije naar Bissegem teruggekeerd en Herlinde uit Krombeke is terug uit Japan", vertelt Trees Laga-Vanhecke van AFS Comité KIP. "We hopen dat Aricia uit Wevelgem ook vlug kan terugkeren uit de USA. Marte uit Kortrijk was nog maar een kleine maand in Colombia. Ze deed daar vrijwilligerswerk, maar ook zij is terug thuis."

Juiste vluchten vinden

Trees vertelt dat ook bijna alle buitenlandse studenten al naar huis zijn. "Onze Mexicaanse en onze Italiaan vertrekken nog deze week. De meeste anderen zijn al weg. Enkele landen zijn nog gesloten en de studenten die daar wonen, verblijven voorlopig nog in België. Zodra de grenzen opengaan, vertrekken zij ook. AFS Vlaanderen ziet er goed op toe dat hun vlucht probleemloos verloopt en dat ze niet onderweg ergens stranden in een tranzitzone. Daarom is het zoeken en puzzelen om de juiste vluchten te vinden."

Verschillende West-Vlaamse studenten trokken naar het buitenland om er een jaar school te lopen. Ook vele buitenlandse studenten verbleven dit schooljaar in onze provincie.Bij AFS Comité KIP (Kortrijk-Ieper-Poperinge) zijn al vier van de vijf Belgische jaarstudenten weer in België. "Britt uit Lendelede en Stanse uit Avelgem zijn thuis uit Colombia, Dagmar is uit Turkije naar Bissegem teruggekeerd en Herlinde uit Krombeke is terug uit Japan", vertelt Trees Laga-Vanhecke van AFS Comité KIP. "We hopen dat Aricia uit Wevelgem ook vlug kan terugkeren uit de USA. Marte uit Kortrijk was nog maar een kleine maand in Colombia. Ze deed daar vrijwilligerswerk, maar ook zij is terug thuis."Trees vertelt dat ook bijna alle buitenlandse studenten al naar huis zijn. "Onze Mexicaanse en onze Italiaan vertrekken nog deze week. De meeste anderen zijn al weg. Enkele landen zijn nog gesloten en de studenten die daar wonen, verblijven voorlopig nog in België. Zodra de grenzen opengaan, vertrekken zij ook. AFS Vlaanderen ziet er goed op toe dat hun vlucht probleemloos verloopt en dat ze niet onderweg ergens stranden in een tranzitzone. Daarom is het zoeken en puzzelen om de juiste vluchten te vinden."