Affichecampagne voor meer verkeersveiligheid in Sint-Pieters Brugge

SP.A Brugge Noord voert actie voor meer verkeersveiligheid in Tempelhof in Sint-Pieters. © foto SR
Redactie KW

SP.A Brugge Noord is maandag gestart met een affichecampagne in Tempelhof in Sint-Pieters. De bewoners kregen de vraag om een affiche op te hangen om te pleiten voor een betere verkeersveiligheid in de straat. Ze betreuren dat ze geen gehoor krijgen bij het Brugse stadsbestuur.

“Wij vragen de aanpak van te snel verkeer en het sluipverkeer, dat van de Oostendesteenweg naar de Blankenbergsesteenweg rijdt”, klinkt het bij voorzitter Johan Van De Casteele van de SP.A Brugge Noord. “Het is op bepaalde plaatsen in de straat behoorlijk moeilijk om te dwarsen met twee wagens. Uit een enquète is gebleken dat, in het kader van verkeersveiligheid, 66 procent van de bewoners verandering wil.”

De socialisten stelden onder meer de invoering van éénrichtingsverkeer voor, wat wel eerder kon in de Rustenburgwijk. Het is volgens hen met twee maten en gewichten en ze vermoeden dat de burgemeester misschien schrik heeft van de plaatselijke SAK-afdeling. De socialisten zullen verder blijven ijveren. Bakker Stefaan Lievens van Bakkerij Tempelhof wil niet weten van éénrichtingsverkeer. Hij vreest voor aanzienlijk inkomstenverlies als klanten moeten omrijden. (SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier