Zaterdagmorgen drongen een veertigtal activisten van Animal Resistance de stallen van de Bekegemse Foie Gras aan de Doornhoekstraat binnen. "Dit is onze eerste actie en die is gericht is tegen de laatste producent van foie gras in Vlaanderen", aldus woordvoerder Glenn Lemmens.

De politie moest met momenten hardhandig optreden. © foto EFO

Een groep van 35 zong liedjes en scandeerde slogans op straat. De politie was snel ter plaatse en verwijderde met de nodige tumult in de stallen 27 actievoerders. Ze werden in busjes overgebracht voor identificatie naar de politie in Brugge. Voor twaalf anderen was dat niet evident want ze hadden hun handen vastgelijmd.

Duizenden euro's schade

Eigenaar Filip Callemeyn reageerde op de feiten. "We zijn volledig wettelijk bezig en doen dit in overleg met de overheid. We krijgen twee keer per week een controle van het voedselagentschap en onze dieren zijn in goede conditie. Dit is een overval op ons bedrijf dat dertig jaar bestaat. De schade loopt op in de duizenden euro's."

De actievoerders werden bestuurlijk aangehouden. Ze kregen een gerechtelijk PV voor opzettelijke beschadiging van eigendommen. Bij de actie werden een dertigtal agenten ingezet.

(EFO/foto EFO)

Zaterdagmorgen drongen een veertigtal activisten van Animal Resistance de stallen van de Bekegemse Foie Gras aan de Doornhoekstraat binnen. "Dit is onze eerste actie en die is gericht is tegen de laatste producent van foie gras in Vlaanderen", aldus woordvoerder Glenn Lemmens. Een groep van 35 zong liedjes en scandeerde slogans op straat. De politie was snel ter plaatse en verwijderde met de nodige tumult in de stallen 27 actievoerders. Ze werden in busjes overgebracht voor identificatie naar de politie in Brugge. Voor twaalf anderen was dat niet evident want ze hadden hun handen vastgelijmd. Duizenden euro's schadeEigenaar Filip Callemeyn reageerde op de feiten. "We zijn volledig wettelijk bezig en doen dit in overleg met de overheid. We krijgen twee keer per week een controle van het voedselagentschap en onze dieren zijn in goede conditie. Dit is een overval op ons bedrijf dat dertig jaar bestaat. De schade loopt op in de duizenden euro's." De actievoerders werden bestuurlijk aangehouden. Ze kregen een gerechtelijk PV voor opzettelijke beschadiging van eigendommen. Bij de actie werden een dertigtal agenten ingezet. (EFO/foto EFO)