Aantal besmettingen stijgt ook in Zonnebeke zorgwekkend

© Getty Images
Redactie KW

In Zonnebeke werd de voorbije drie dagen een sterk stijgend aantal besmettingen vastgesteld. Samen met buurgemeenten Ieper, Roeselare, Moorslede en Staden kleurt Zonnebeke donkeroranje op de schaal die de Vlaamse Overheid hanteert.

“Met 27 nieuwe besmettingen tijdens de afgelopen 7 dagen zitten we net niet in de hoogste alarmfase,” stelt schepen van Sociale Zaken Joachim Jonckheere. “We moeten alert zijn en waakzaamheid en voorzichtigheid zijn geboden. Onrust is echter niet nodig. Alle mensen die positief bevonden werden de voorbije dagen zijn door contactopspoorders gecontacteerd en werden in quarantaine en/of isolatie geplaatst. De meeste besmettingen in onze gemeente de voorbije 7 dagen kunnen gelinkt worden aan onderwijsinstellingen, voornamelijk buiten de gemeente, of gezinnen waar reeds een gezinslid positief testte op Covid-19. Recent werd echter een mogelijks grotere broeihaard ontdekt in een lokale horecazaak. De situatie wordt nauwgezet gevolgd en iedereen die risico loopt, wordt gecontacteerd. Ondertussen besliste de zaakvoerder, na overleg met het gemeentebestuur, om de zaak preventief tijdelijk te sluiten. Als gemeente overleggen we dagelijks met het covid-team en de huisartsen. Tot op vandaag zijn bijkomende maatregelen niet nodig. Wel blijft het zeer belangrijk dat iedereen maximaal alle maatregelen naleeft.”

De gemeente Zonnebeke volgt samen met het covid-team voor de Westhoek en de medische experten de situatie op de voet. Samen zullen ze bij verslechterende omstandigheden extra maatregelen nemen. (NVZ)

(NVZ)

8980

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier