Aantal besmettingen daalt verder richting gemiddeld tachtig per dag

© gf
Redactie KW

De coronacijfers blijven in de goede richting gaan. Het aantal besmettingen lag volgens de recentste weekcijfers op gemiddeld 80,6 per dag, of 16 procent lager dan de week ervoor. Dat blijkt zaterdag uit gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.

“Alle trends dalen”, zo luidt het. Want ook het gemiddelde aantal ziekenhuisopnames gaat omlaag (voorbije week gemiddeld 11,1 per dag, tegen 15 de week voordien), net als het aantal overlijdens (gemiddeld 4,7 per dag, tegen 6,3 de week voordien).

In totaal zijn er in België tot nu toe 61.838 coronabesmettingen bevestigd. Er overleden 9.771 mensen aan het virus. Er liggen nog 168 patiënten in het ziekenhuis – een derde minder dan een week geleden – van wie 32 op de dienst intensieve zorgen.

De overheid waarschuwt wel dat ondanks de positieve evolutie, het virus niet verdwenen is. “Blijf dus de tips toepassen om jezelf en je familie te beschermen“, klinkt het. Dat betekent onder meer thuisblijven als je ziek bent, regelmatig de handen wassen, anderhalve meter afstand houden buiten de bubbel en indien nodig een mondmasker dragen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier