Aanmeldingsstrand in Oostende komend weekend nog maar halfvol

© (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Het mooie voorspelde weer lokt heel wat dagtoeristen naar Oostende. Daar geldt vanaf donderdag opnieuw aanmeldingsplicht voor de drie drukste stranden. “Voorlopig valt het allemaal heel goed mee, zaterdag wordt de drukste dag”, zegt burgemeester Bart Tommelein.

Met temperaturen die oplopen tot meer dan 35 graden in het binnenland zoeken heel wat mensen verkoeling aan de kust, waar de temperatuur maximum tot 31 graden stijgt. “De drukste dag op het strand wordt zaterdag met voorlopig 8.952 aanmeldingen”, vertelt de burgemeester. “Donderdag en vrijdag zijn er dat ruim 7.000. Voor zondag werd nog maar 3.330 keer aangemeld voor een plaatsje op het strand. Al bij al lijkt de drukte dus mee te vallen, al kunnen er nog aanmeldingen bijkomen.” Op de drie drukste stranden in het centrum van de stad is plaats voor 15.000 strandgangers.

Iedereen die een plaatsje op het strand wil reserveren kan dat doen via visitoostende.be/strand, via de balie van Toerisme Oostende op het Monacoplein, via het UiTloket of op het gratis nummer 0800 62 167. Je plaats op het strand wordt echter gegarandeerd als je er voor 14 uur toekomt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier