Aanleg hondenspeelzone aan het kasteeldomein in Zonnebeke

© ZB
Redactie KW

Tijdens de laatste gemeenteraad interpelleerde raadslid Koen Descheemaeker (N-VA) de meerderheid over de aanleg van een hondenspeelzone aan het kasteeldomein. “De mensen die destijds de petitie ondertekenden voor een aanleg vragen een hondenloopweide en geen speelzone en de plaats waar ze wordt aangelegd is zeker niet geschikt en ze gaat ook tegen de voorstellen van de ambtenaar.”

N-VA had liever de hondenloopweide gezien naast het nieuwe pad dat de IJzerweg en de Ieperstraat verbindt. Deze plek heeft tal van voordelen volgens N-VA. Er is ruime parkeergelegenheid en er is elektriciteit. Schepen Sabine Vanderhaeghen (#Team 8980) antwoordde dat er op de plaats die de oppositie voorstelde veel mensen woonden en ook de landbouwer die daar grond heeft, had bezwaren. “De hondenspeelzone zal een oppervlakte hebben van 800 vierkante meter en gelegen zijn achteraan in het kasteeldomein. Men kan gerust parkeren in het kasteeldomein en dan naar de speelzone gaan.”

De schepen werd bijgesprongen door collega Joachim Jonckheere (#Team 8980) die aanhaalde dat de desbetreffende ambtenaar twee voorstellen had en dat de plaats in het kasteeldomein niet zijn eerste voorstel was, maar wel zijn tweede. “We houden dus wel rekening met wat voorgesteld is”, besloot hij.

Ook bij het punt over de verlenging van de samenwerking met Mirom tot 2037 was een bron van discussie. N-VA, bij monde van raadslid Koen Descheemaeker, vroeg aan de meerderheid of ze een prijsanalyse hadden gemaakt bij anderen. “We willen hier geen blanco cheque tekenen voor achttien jaar. Dat moet goed uitgekiend worden. Verschillende gemeenten en steden stappen zelfs uit intercommunales. We hebben niets tegen Mirom, maar we hadden graag het resultaat van de prijzen gezien. Maak jullie huiswerk goed en we stemmen graag mee. Maar zonder enige vergelijking een cheque tekenen voor achttien jaar en twee legislaturen daarmee belasten doen we niet.”

Raadslid Johan Demonie ( #Team 8980) nam het op voor Mirom. “Het is een uitstekende intercommunale die ver vooruit is op de andere. Ik ben er van overtuigd dat ze in andere gemeenten meer betalen.” Een vergelijking in prijs kwam er echter niet. Bij de stemming van het punt stemden N-VA en Lijst Passendale tegen.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier