8-jarig meisje heeft mooie verrassing klaar voor de mannen van de vuilnisophaling in Lauwe

De kleine Liv Declercq uit Lauwe zorgt ervoor dat de stoere binken van de vuilniswagen morgen/vrijdag een onvergetelijke dag zullen beleven. © CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Tijdens deze week van de afvalophaler schenken heel wat mensen extra aandacht aan de mannen van de vuilnisophaling. Doorheen weer en wind zorgen ze ervoor dat ons afval van op de stoep verdwijnt en wordt gerecycleerd. De kleine Liv Declercq uit Lauwe zorgt ervoor dat de stoere binken van de vuilniswagen morgen/vrijdag een onvergetelijke dag zullen beleven.

Het maakt niet uit of het een propvolle vuilniszak is of een kartonnen doos die helemaal is doorweekt, we kunnen er prat op gaan dat onze groene ridders het meenemen. Het is een job die vaak niet op de nodige waardering kan rekenen en de week van de afvalophaler is dan ook een welgekomen en vooral positieve zevendaagse voor zij die het vuile werk opknappen.

8-jarig meisje heeft mooie verrassing klaar voor de mannen van de vuilnisophaling in Lauwe
© CLL

Liv Declercq, een achtjarige meid uit de Hospitaalstraat, deelt die mening maar een eenvoudige handdruk of een schouderklopje volstaat niet. Volgens Deborah Dezitter, haar trotse mama, is het niet geheel ongewoon dat Liv haar dankbaarheid toont. “Soms schrijft ze eens een vriendelijk woordje op een kartonnen doos wanneer het papier wordt opgehaald“, laat ze weten. “Maar voor de week van de afvalophaler wilde ze graag tonen net hoe sterk ze die mannen en vrouwen waardeert. Door weer en wind, als het licht is of donker, ze nemen altijd alles mee en dit zonder morren. Ze versierde dan ook onze vuilniszakken en dozen met papier en karton met heel wat dankwoordjes en positieve brieven. Als kers op de taart heeft ze ook nog wat drankjes voor hen klaargezet, mochten ze morgenvroeg (vrijdagmorgen, red.) dorst hebben.”

6 december valt voor de afvalophalers van Lauwe net iets vroeger dit jaar.

8-jarig meisje heeft mooie verrassing klaar voor de mannen van de vuilnisophaling in Lauwe
© CLL

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier