68 coronapatiënten in Oostendse ziekenhuizen

De cijfers met het aantal besmettingen in Oostende stijgen niet verder door zoals de vorige weken, maar dat is wellicht te wijten aan de gewijzigde teststrategie. Momenteel liggen er 68 Covid-19-patiënten in de Oostendse ziekenhuizen. Op enkele uitzonderingen na, kon de politie vaststellen dat de nieuwe maatregelen relatief goed werden opgevolgd in Oostende.

Onder meer in het AZ Damiaan zijn er coronapatiënten opgenomen. © Archieffoto PM

De afgelopen week waren er in Oostende 293 besmettingen met Covid-19. 42 van die 293 besmettingen werden vastgesteld bij 65-plussers (ongeveer 15 procent). De leeftijdsgroepen met het grootste aantal besmettingen afgelopen week zijn vijftigers en twintigers.

De besmettingscijfers zijn niet gestegen in vergelijking met vorige week, maar dat heeft wellicht te maken met de gewijzigde teststrategie waarbij testen voor mensen zonder symptomen worden beperkt tot het minimum, zelf na een hoogrisicocontact.

In de Oostendse ziekenhuizen, AZ Damiaan en Campus Serruys van AZ Sint-Jan, liggen momenteel 68 patiënten die besmet zijn met het coronavirus. Van die 68 zijn zes patiënten opgenomen op intensieve zorgen. Twee patiënten kwamen over van (overbelaste) ziekenhuizen uit een andere regio.

Inbreuken avondklok

De nieuwe maatregelen die het afgelopen weekend zijn ingegaan, werden in Oostende al bij al goed opgevolgd. De lokale politie was volop aanwezig op het terrein en handhaafde waar nodig. Tussen vrijdag 30 oktober en maandag 2 november schreef de politie één proces-verbaal uit voor het niet-dragen van een mondmasker en ook één handelszaak ging op de bon voor het niet-naleven van de coronaregels.

Zeven mensen kregen een pv voor het vormen van een samenscholing. Het meeste werk hadden de politiediensten ‘s avonds en ‘s nachts: er werden 32 inbreuken vastgesteld op de avondklok. (GLO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.