663.000 euro steun voor Picanol in Ieper

(foto Belga) © belga
Redactie KW

Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Economie Hilde Crevits kent 663.000 euro strategische transformatiesteun toe aan het bedrijf Picanol in Ieper. Dat is steun die bedrijven kunnen krijgen voor nieuwe investeringen en voor opleidingen voor het personeel.

Picanol is een begrip in de wereld van weefmachineproducenten. Het bedrijf heeft een wereldwijd diensten- en verkoopnetwerk en stelt bijna 700 mensen te werk.

Het bedrijf wil met ‘SmartShed’ een nieuwe assemblageactiviteit starten op de site in Ieper. Dat systeem laat toe mechanische aandrijfsystemen om te vormen in elektronische aandrijfsystemen. Zo wordt het weefproces geoptimaliseerd en wordt er minder energie verbruikt. Het gaat om een nieuwe activiteit voor de onderneming. Nu werd ‘SmartShed’ nog aangekocht. In de toekomst gaan ze het dus zelf produceren. Tegelijk wil het bedrijf een digitaal dienstverleningsmodel realiseren om de klanten vanop afstand bij te staan. Picanol verwacht de volgende vijf jaar nog een 90-tal extra mensen aan te kunnen trekken. De middelen van minister Crevits worden deels gebruikt voor investeringen en deels voor opleidingen van het personeel. (red)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier