30-jarig jubileum woensdagmarkt uitgesteld in Langemark

Op de foto zien we Danny Priem en zijn echtgenote Angeline Maricou met schepen van middenstand en lokale economie Peter Vantomme geflankeerd door marktbezoekers en standhouders die erop gevierd waren om 30 jaar woensdagmarkt te vieren. Maar 'corona' besliste daar anders over. Deze foto werd juist voor de problemen met het coronavirus genomen, dit om het feest van 30 jaar woensdagmarkt aan te kondigen. (Foto RB)
Redactie KW

Het Langemarkse wekelijkse marktgebeuren op woensdag trekt al 30 jaar – als een rode draad – door het Bakelandtdorp. Danny Priem was en is ook op vandaag nog de initiatiefnemer en bezieler. “Wij zouden dit vieren op woensdagvoormiddag 8 april, maar het coronavirus gaf hier, zoals aan zovele andere zaken, de doodsteek” zucht marktverantwoordelijke Danny priem.

“Onder een stralende zon, in de kille ochtend van 28 maart 1990, sloegen 40 marktkramers hun tenten op in de schaduw van de kerktoren”, haalt Danny Priem herinneringen op.

“Meerdere handelaars kwamen van buiten de gemeente, maar ook vier Langemarkenaren geloofden in het initiatief. Groentehandelaar wijlen Jozef Werquin en zijn echtgenote Paula Dumeez waren er van het eerste uur bij en ook op vandaag nog tekent Paula, met haar familie, altijd present. Met ons 30-jarig bestaan krijgen we een plaats in de galerij van de gevestigde waarden“, zegt Danny.

“Op woensdagvoormiddag 8 april wilden we dit extra in de verf zetten en een feestje bouwen. We voorzagen in dat kader heel wat prijzen met een reischeque van 300 euro en talrijke waardevolle naturaprijzen. We contacteerden een clown om leuke ballonnen te maken en een straatgoochelaar. De klanten zouden weer letterlijk in de prijzen vallen op woensdagvoormiddag 8 april, maar het coronavirus zet de sleutel op de deur voor alle markten tot en met maandag 20 april. 8 april valt in het water en we zullen moeten uitkijken naar een andere datum na 20 april”, besluit Danny Priem. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier