26ste sneukelroute tijdens Rerum Novarum

© Frank Meurisse
Frank Meurisse
Frank Meurisse Medewerker KW

Beweging.net Izegem en Kachtem pakt op zondag 5 mei voor de 26ste keer uit met een sneukelroute en dit naar aanleiding van Rerum Novarum, het feest van de Christelijke Arbeidersbeweging. “Op die dag herdenken we de encycliek van Leo XIII”, zegt Donald Horré van Beweging.net.

Dit gebeurt traditioneel met een sneukelroute, al ziet deze er dit jaar toch iets anders uit. “Door de geplande werken in de Hogestraat in Kachtem verhuizen we dit jaar naar het JOC in de Krekelstraat 167. Dat geeft meteen ook de kans op nieuwe routes zowel voor het wandelen als fietsen en uiteraard nieuwe stopplaatsen. We kiezen voor zondag 5 mei omdat we door de organisatie van de triatlon op O.L.H. Hemelvaart telkens moeten uitwijken naar de zondag voor of zondag na de feestdag. We starten om 10.30 uur met een eucharistieviering in de Sint-Tillokerk, samengesteld door de pastorale werkgroep van Beweging.net Izegem en opgeluisterd door de Koninklijke harmonie Leo XIII”, aldus Donald Horré . “Vijftig vrijwilligers zetten zich die dag in voor de organisatie van dit event. Zonder deze vrijwilligers zou er geen sneukelroute zijn, evenmin bloeiende verenigingen.”

Starten kan van 13.30 tot 15 uur. De fietstocht meet 32 km langs landelijke wegen op het fietsnetwerk. De wandeltocht slingert zich 8,5 km lang doorheen Izegem. Deelnemen kost 12 euro in voorverkoop (tot 1 mei) en 15 euro de dag zelf. Kinderen -12 jaar en houders van een vrijetijdspas krijgen op de dag zelf 50 procent terugbetaald. Kaarten zijn te koop bij dagbladhandel Skoebidoe, Hogestraat 77, Kachtem, Luc Buyse, 0474 64 82 46, Donald Horré, Rumbeeksestraat 14, 0494 57 08 01 en bij de bestuursleden van de partnerorganisaties. Er kunnen maximaal 400 mensen deelnemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier