25ste editie van de Krottegemse Rommelmarkt in Roeselare

© Stefaan Beel
Redactie KW

Voor de 25ste keer al werd de Krottegemse Rommelmarkt georganiseerd. Duizenden geïnteresseerden zochten bij om en bij 900 standen achter verborgen schatten.

De Krottegemse Ransels organiseren twee keer per jaar een rommelmarkt. “Aan het begin van het seizoen, in april. Dat is traditioneel de drukst bezochte van de twee. De tweede vindt traditioneel begin oktober plaats, dat is meteen een van de laatste openlucht rommelmarkten. Daarbij mogen we toch nog steeds vele duizenden geïnteresseerden verwelkomen. Ondertussen zijn we aan de 25ste editie toe en zijn we gegroeid naar een van de grootste in de regio met 900 standen.”

De weergoden zijn de Krottegemse Rommelmarkt alvast gunstig gezind want regen blijft voorlopig achterwege. “We hebben naar aanleiding van de jubileumeditie een nieuw initiatief, namelijk de ‘verkiezing van de boeiendste stand. Drie anonieme juryleden hebben daarbij in de voormiddag elk apart alle standen langs het volledige parcours bekeken. Ze letten op de kwaliteit van de goederen, de opstelling en de verkoopstechnieken om uiteindelijk een ultieme winnaar te kiezen. Die wint een trofee en een waardebon om twee keer gratis te staan.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier