23 kunstenaars palmen leegstaand winkelpand Strobbe in Izegem in

Deze kunstenaars willen kunst tot bij jou bregen. (foto Frank) © (foto Frank)
Redactie KW

Onder de naam ART ORIGINALS en ter gelegenheid van ‘Buren bij Kunstenaars’ werken 23 artiesten uit Izegem en omstreken samen aan de voorbereiding van hun tentoonstelling. Deze zal plaatsvinden in de oude gebouwen van Drukkerij Strobbe. De grote groep heeft één iets gemeen: een passie voor tekenen.

Buren bij Kunstenaars is een initiatief waarbij de deuren van ateliers worden opengezet voor het publiek. Dit jaar kan je op 18, 19 en 20 oktober achter de schermen kijken bij verschillende beeldende kunstenaars. Via de website zijn de deelnemers terug te vinden en kan je als bezoeker een eigen route uitstippelen. Bovendien zal het de laatste keer zijn dat het beperkt blijft tot de provinciegrenzen. De organisatie Kunstwerkt heeft ambitie om heel Vlaanderen te veroveren na deze laatste West-Vlaamse editie.

Eén van de plekken die terug te vinden is op de online kaart is het voormalige winkelpand van Drukkerij Strobbe. Luc Strobbe was zo vrij zijn leegstaande gebouwen ter beschikking te stellen aan een groep van 23 kunstenaars. Je krijgt toegang langs de ingang van de winkel op Kasteelstraat 1.

Voor de allereerste keer komt deze groep naar buiten om alle werken gezamenlijk te exposeren. “Onze groep heeft echter op alle vlakken een grote verscheidenheid”, vertellen ze. “We zijn met zowel mannen als vrouwen, jonge en iets minder jonge mensen.” Wat de grote groep gemeen heeft, is een passie voor tekenen. Er zullen veel werken met houtskool en Chinese inkt, maar ook technieken met verf en bister aquarel te bewonderen zijn.

Gratis toegang

“Wij hopen natuurlijk op een mooie opkomst”, vertelt het gezelschap “Zo kunnen wij er bij de volgende editie van Buren bij Kunstenaars opnieuw bij zijn”, klinkt het. Deze originele benadering van het open-atelierweekend is daarbij ook gratis te bezoeken. Het doel is om kunst tot bij de mensen te brengen en de kans te geven om ervan te proeven. (GS)

De expo in de Kasteelstraat zal open zijn op vrijdag tussen 18 en 22 uur. Op zaterdag en zondag gaan de deuren telkens open van 10 tot 12 uur en daarna van 14 tot 18 uur. Bovendien voorziet ART ORIGINALS ook een gratis drankje voor iedereen die een kijkje komt nemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier