15 coronabesmettingen in Meens woonzorgcentrum Andante, bezoek tijdelijk niet toegelaten

Woonzorgcentrum Andante in Menen. © MPM
Olaf Verhaeghe

In woonzorgcentrum Andante in Menen testten de voorbije dagen tien bewoners en vijf personeelsleden positief op het coronavirus. Patrick Plancke, hoofd van het IVA Zorg Menen, benadrukt dat alle nodige maatregelen om een verdere uitbraak te voorkomen, zijn genomen. Dinsdag vindt een nieuwe testronde plaats, bezoek is de komende dagen niet mogelijk.

Op 18 september bleken één bewoner en één personeelslid van woonzorgcentrum Andante in Menen besmet te zijn met het coronavirus. In navolging van die positieve tests werden alle bewoners en personeelsleden van de betrokken afdeling ook aan een coronatest onderworpen. Ook de onderhoudsteams en mensen van de nachtdienst lieten zicht testen. In totaal bleken tien bewoners en vijf personeelsleden besmet te zijn.

“Alle positief getest bewoners hebben hun intrek genomen in een cohortzone, gescheiden van de rest van de afdeling”, stelt Patrick Plancke, hoofd van het IVA Zorg Menen. “We hebben dus meteen de nodige maatregelen genomen om een verdere uitbraak in woonzorgcentrum Andante te voorkomen.”

Andante-directeur Pol Van Heesche (tweede van rechts) en de zorgverleners van woonzorgcentrum Andante staan opnieuw voor moeilijke dagen. We zien Brenda Rigolle, Delphine Defrancq, Tania Demeyere, Lucas Desmet, directeur Pol Van Hessche en Teresa Lozano.
Andante-directeur Pol Van Heesche (tweede van rechts) en de zorgverleners van woonzorgcentrum Andante staan opnieuw voor moeilijke dagen. We zien Brenda Rigolle, Delphine Defrancq, Tania Demeyere, Lucas Desmet, directeur Pol Van Hessche en Teresa Lozano.© WO

In samenspraak met de coördinerende arts is ook beslist om een tweede algemene testing te doen. “We willen vooral een duidelijk beeld van de situatie”, aldus Patrick Plancke. “Het testen van alle bewoners en al het personeel gebeurt op dinsdag 29 september. Mochten er bijkomende gevallen opduiken, dan zullen ook die bewoners verhuizen naar de cohortzone.”

Om de testing te kunnen doen, zal er vanaf dinsdag gedurende vier dagen geen bezoek meer mogelijk zijn. Enkel in geval van palliatieve situaties zijn uitzonderingen mogelijk. “Vanaf het weekend zou bezoek dan opnieuw kunnen, zoals dat de voorbije weken het geval was”, besluit Patrick Plancke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier