1.500 mensen even zonder stroom na blikseminslag

Steven Demeulemeester merkte de brand op en verwittigde de brandweer en de bewoonster. © GV
Redactie KW

Omstreeks 14.20 uur moest de brandweer uitrukken naar de Hellestraat in Ingooigem voor een kleine brand door een blikseminslag op een elektriciteitscabine.

“In een smalle zijstraat, op de kruising van de Braamstraat en de Helleweg was een brand ontstaan door een blikseminslag,” zegt David Callens, woordvoerder van Fluvius. “Door het vuur is er een kortsluiting geweest in de elektriciteitscabine met als gevolg dat in grote delen van Kaster, Tiegem en Ingooigem de stroom onderbroken was. Er gaan zo’n 1.500 gezinnen zonder stroom gezeten hebben. Rond 15 uur was de toestand alweer onder controle en had iedereen weer elektriciteit.”

Het was Steven Demeulemeester uit Tiegem die de brand opmerkte: “Ik was even een ritje gaan doen met de auto, omdat de elektriciteit bij ons in Tiegem uitgevallen was. Vanuit de Hellestraat zag ik dat het brandde ter hoogte van het huis van een kennis van mij en reed onmiddellijk ter plaatse. Ik telefoneerde de bewoonster meermaals om haar te verwittigen, alsook nam ik contact op met de brandweer.”

“Het struikgewas achter de elektriciteitscabine was aan het branden en een aantal afgebroken dikke takken waren aan het smeulen. Met mijn eigen brandblustoestel uit mijn auto trachtte ik het vuur te blussen, maar het was verbazend hoe weinig ik daarmee kon helpen. De politie was eerst ter plaatse en probeerde te blussen met een grotere brandblusser, maar ook dat kon de vlammen niet doven.”

Kort daarna arriveerde de brandweerwagen die de brand snel onder controle had. Ook Fluvius kwam ter plaatse om het nodige te doen en de precieze oorzaak van de brand te achterhalen.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier