Provincie doorkruist rusthuisplannen OCMW

Redactie KW

Het OCMW van Kortemark ziet twee eerder genomen beslissingen geschorst door de provincie. Daardoor komt de samenwerking tussen Blijgaarde en Godtsvelde, waarbij OCMW instaat voor de bouw van serviceflats en de andere partner voor een nieuw rusthuis, op de helling te staan.

Het was Marc Vulsteke van oppositiepartij CD&V die in de gemeenteraad van maandagavond de kat de bel aanbond. Op de agenda stond de kennisname van het OCMW-budget en de beleidsnota voor 2009, maar die zou wegens de afwezigheid van de zieke schepen en voorzitter Stefaan Vercooren worden verdaagd naar de volgende raadszitting.

Vulsteke dook in het gat en vond het niet kunnen dat de OCMW-voorzitter al sinds 9 november op de hoogte was van het standpunt van de provincie, terwijl de andere raadsleden van het OCMW pas begin januari werden ingelicht.

Volgens Vercooren was er geen reden om dat al eerder te doen en is eerst nog gepoogd geweest om te onderhandelen, zonder succes evenwel.

Zaak is nu om eventueel een gezamenlijke vzw op te richten en zo een achterpoortje te vinden uit dit kluwen. Zoniet zal het OCMW zelf moeten instaan voor de bouw van een nieuw rusthuis.

(FJA)

Uitgebreid artikel in Krant van West-Vlaanderen (editie Weekbode Torhout) van vrijdag 30 januari 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier