Wielsbeke bouwt nieuw woonzorgcentrum

Er is een nieuwbouw met 96 bedden gepland. (Foto DJW)
Redactie KW

Het OCMW wacht niet langer op de goedkeuring van het subsidiedossier voor de bouw van het nieuw woonzorgcentrum Ter Lembeek.

De werken van de eerste fase zullen in de loop van volgend jaar starten en duren twee jaar. Dat liet voorzitter Filiep De Vos donderdagavond weten aan de gemeenteraad toen hij de wijziging van de meerjarenplanning voorstelde.

“Het huidige centrum is compleet verouderd en voldoet niet meer aan de gestelde normen. Daarom besloot de OCMW-raad een nieuw gebouw op te trekken en het huidige uit te breiden en aan te passen. Het subsidiedossier voor dit project werd al jaren geleden ingediend. Toen hadden wij recht op 60 procent subsidies van Vlaanderen. Maar intussen is er een en ander veranderd en werden er ook andere richtlijnen opgesteld.”

96 bedden

“De Vlaamse betoelaging voor zulke projecten werd herzien. Op dit moment is het echter nog niet duidelijk op welke manier de subsidiëring zal verlopen. Maar wij zijn er wel zeker van. Alleen: hoe lang moeten wij wachten? Het huidig gebouw is dringend aan vernieuwing toe.”

“En wij plannen in totaal 96 bedden. Daarvoor is ook een nieuwbouw nodig. Om met de werken zo vlug mogelijk te beginnen gaan wij prefinancieren. Daarvoor ligt ook een dossier klaar dat de komende dagen naar de Vlaamse overheid wordt gestuurd”, motiveerde Filiep De Vos. Oppositiepartij U. waarschuwde voor het financieel risico dat het OCMW neemt. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier