https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Weinig hoop op steun Provincie voor project in oude steenbakkerij

Om voldoende afstand tussen de raadsleden en het publiek te kunnen bewaren vond de gemeenteraad van maandag 28 juni plaats in OC Den Tap. Tegelijk werd alles gefilmd en live gestreamd op Youtube. (Foto TOGH)
Om voldoende afstand tussen de raadsleden en het publiek te kunnen bewaren vond de gemeenteraad van maandag 28 juni plaats in OC Den Tap. Tegelijk werd alles gefilmd en live gestreamd op Youtube. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert

Voor het eerst dit jaar kon de gemeenteraad van Langemark-Poelkapelle afgelopen maandagavond nog eens fysiek samenkomen. Op de agenda stond onder meer de aanstelling van drie GAS-vaststellers, maar ook een bezoek van de Provincie aan de oude steenbakkerij en de geplande werken in de Statiestraat en op de Markt kwamen aan bod.

De gemeenteraad keurde de aanstelling van twee parkwachters en een technisch medewerker van de woondienst tot GAS-vaststellers goed. “Begin maart hebben ze met succes de opleiding tot GAS-vaststeller gevolgd”, legde schepen Peter Vantomme (N-VA) uit. “De aanstelling van de twee parkwachters heeft als doel om – indien de situatie zich voordoet en na verwittigingen aan hardleerse bewoners op het recyclagepark – snel over te kunnen gaan tot de opmaak van een proces-verbaal)zonder hiervoor beroep te moeten doen op de politie. Ook voor sluikstorten en bijhorende vaststellingen is dit een optie. De collega die werkt voor de woondienst Langemark-Poelkapelle en Zonnebeke zal voornamelijk vaststellingen doen in kader van overtredingen die te maken hebben met huisvesting.”

Koen Bentein (TOPE 8920) vroeg of de twee parkwachters alleen op het recyclagepark vaststellingen zullen doen. “Dat is het hoofddoel, maar één dag in de week gaan ze de baan op om vaststellingen te doen van sluikstorten”, antwoordde Peter Vantomme.

Steenbakkerij

Nadat schepen Eddy Vanacker (CD&V) een lange toelichting gaf over de werking van CO7 naar aanleiding van de goedkeuring van het werkingsverslag wierp Jean-Marie Callewaert (Vooruit) op dat hij gehoord had dat er een bezoek was van CO7 aan de vroegere steenbakkerij van Dumoulin in de Groenestraat. Hij vroeg zich af of er plannen zijn om daar iets mee te doen. “Verschillende pistes worden verkend. Onlangs was er ook nog een plaatsbezoek van de Provincie, maar we vermoeden dat ze weinig interesse hebben. Ik denk dat de Provincie maar een koele minnaar is van een project in de oude steenbakkerij”, antwoordde burgemeester Lieven Vanbelleghem.

Werken Statiestraat

Tijdens de vragen en antwoorden vroeg Jean-Marie Callewaert meer uitleg over de aangekondigde werken in de Statiestraat en op de Markt. Tijdens deze werken worden de betonverharding en de rijweg vanaf Fleur Fine in de Statiestraat tot aan de Limento op de Markt gekogelstraald. Alle woningen en handelszaken blijven wel toegankelijk. De werken duren vermoedelijk tot 9 juli. Burgemeester Lieven Vanbelleghem antwoordde dat het ging om een fout van de aannemer. “De betonverharding is gewassen beton. De aannemer deed het eerst goed vanaf de rotonde tot Fleur Fine maar schakelde toen over op een minder arbeidsintensieve en dus snellere methode, maar wij stelden vast dat men met die methode strepen trok. Vandaar dat die zone opnieuw moet gedaan worden.” (TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten