"Het kan niet de bedoeling zijn dat op die manier openbaar domein wordt ingenomen, we kregen daar meerdere klachten over", zegt raadslid Bonte. "Ons voorstel is om straten niet te sluiten gedurende twee maanden - dat maakt het concept niet langer uitdagend voor de kinderen - maar slechts op bepaalde momenten. En motiveer de peter en de meter van de speelstraat om zaken te gaan organiseren voor de kinderen."

Schepen van Jeugd Bas Surmont (CD&V) mocht meteen zijn eerste antwoord als schepen formuleren. "Een kind is koning en mag spelen op de straat. Daar gaan we vanuit. Er zijn 15 speelstraten in Wevelgem, die worden toegekend op basis van duidelijke voorwaarden. Die voorwaarden zijn identiek als diegene die door Vlaanderen worden geformuleerd. Een grondige evaluatie van de speelstraten dient nog gemaakt, op dat moment zullen we uw voorstellen bekijken."

(SLW)

"Het kan niet de bedoeling zijn dat op die manier openbaar domein wordt ingenomen, we kregen daar meerdere klachten over", zegt raadslid Bonte. "Ons voorstel is om straten niet te sluiten gedurende twee maanden - dat maakt het concept niet langer uitdagend voor de kinderen - maar slechts op bepaalde momenten. En motiveer de peter en de meter van de speelstraat om zaken te gaan organiseren voor de kinderen."Schepen van Jeugd Bas Surmont (CD&V) mocht meteen zijn eerste antwoord als schepen formuleren. "Een kind is koning en mag spelen op de straat. Daar gaan we vanuit. Er zijn 15 speelstraten in Wevelgem, die worden toegekend op basis van duidelijke voorwaarden. Die voorwaarden zijn identiek als diegene die door Vlaanderen worden geformuleerd. Een grondige evaluatie van de speelstraten dient nog gemaakt, op dat moment zullen we uw voorstellen bekijken." (SLW)