Voorrangsregels aan Ringweg in Kortrijk veranderen

© Google Maps
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Heirweg is momenteel de enige dwarsende weg met de Ringlaan die ondergeschikt is. Bij het uitvallen van de verkeerslichten moet de Heirweg voorrang verlenen. Het Vlaams Gewest wil dat veranderen.

Alle dwarsende wegen van de Ringlaan (N50 en Kuurnsesteenweg/Kortrijkstraat) zullen bij het uitvallen van de verkeerslichten voorrang ten opzichte van de Ringlaan moeten verlenen. Dat is volgens het Vlaams gewest de veiligste oplossing. Dat idee werd maandagavond voorgelegd op de gemeenteraad.

Hannelore Vanhoenacker van CD&V vindt het maar een rare logica. Bovendien gaat ze ervan uit dat het stadsbestuur de wijzing reeds goedkeurde zonder medeweten van de gemeenteraad. Iets dat ontkend nog bevestigd werd door schepen van mobiliteit Axel Weydts.

Matti Vandemaele (Groen) sprak zijn bezorgdheid uit over voetgangers en fietsers voor wie het punt nu al ongelofelijk gevaarlijk is. “Er zijn op dat punt al veel ongevallen gebeurd, die wijziging van de voorrang lijkt mij irrelevant. Spreek liever af met Kuurne om daar tien meter extra voetpad te leggen.”

(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier