Vlaanderen helpt West-Vlaamse bedrijven beschermen tegen Brexit-impact

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits. © belga
Redactie KW

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits kent 750.000 euro steun toe aan het project Conquer. Met Conquer wil de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen ondernemingen wapenen tegen de mogelijke impact van de Brexit.

De onderhandelingen over de Brexit zijn afgelopen week opnieuw gestart. Het is geen geheim dat Vlaanderen en dan vooral West-Vlaanderen zwaar getroffen kunnen worden door de Brexit.

Om West-Vlaamse bedrijven te wapenen tegen die mogelijke gevolgen heeft de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen het project Conquer op poten gezet. Dat project moet de Brexit-schok helpen opvangen en moet het internationaal ondernemersklimaat in West-Vlaanderen helpen bevorderen.

Het project zal twee jaar lopen en kost 2,5 miljoen euro. Via het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) is er 1 miljoen euro toegekend, Vlaanderen investeert 750.000 euro.

“West-Vlaanderen zal door de Brexit geraakt worden. We kennen de uitkomst van de onderhandelingen nog niet, maar het is belangrijk dat West-Vlaamse kmo’s zich vandaag voorbereiden door bijvoorbeeld uit te kijken naar nieuwe markten of nieuwe producten”, zegt Vlaams minister Hilde Crevits.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier