Veronica Bersteneva op Oostendse Stadslijst

Links Veronica Bersteneva, de nieuwe kandidaat van de Stadslijst, en rechts Jasna Ameye, die van de negende naar de vijfde stek verhuist. © GF
Redactie KW

De Stadslijst in Oostende vult een nog ontbrekende naam op de lijst in. Veronica Bersteneva (29), zaakvoerster van Bistrot op het Monacoplein, krijgt de negende stek.

Met Veronica Bersteneva zet de Stadslijst een 15de ‘Stadsmaker’ of verruimer op de lijst, naast 25 SP.A’ers. De 41ste naam moet nog worden ingevuld, maar dat gebeurt in september. Veronica is ook de twaalfde kandidaat van de partij jonger dan 30 jaar. Titelvoerend voorzitter van de Handelaarsbond Belle Epoque Jasna Ameye klimt op van plaats negen naar plaats vijf.

Spring-in-‘t-veld

Veronica wordt door de Stadslijst omschreven als een ‘spring-in ‘t-veld, sociaal, gedreven, spontaan en creatief’. Ze is geboren in Rusland en woont ondertussen al 18 jaar in Oostende. Veronica studeerde kunst en vertaalkunde, maar haar passie is altijd horeca geweest. Die passie, de ervaring als zelfstandige en met het Oostendse uitgaansleven neemt ze mee op de Stadslijst.

“Ik beken, ik hou van deze stad, mijn Oostende. En deze liefde drijft me nu om ook mijn steentje bij te dragen en van Oostende een nog betere stad te maken. Vanuit mijn professionele achtergrond wil ik mij richten op het uitgaansleven. Ik merk in de algemene opinie dat het uitgaansleven in Oostende zou achteruit gaan. Ik wil daar op een constructieve manier verandering in brengen. Jong en oud blijven graag uitgaan in Oostende, dat ervaar ik. Er zijn enorm veel evenementen in en rond Oostende, maar er mag zeker wat meer aandacht gaan naar de uitgaansbuurt“, zegt Veronica.

Jasna op vijf

“Vanuit het hart van de uitgaansbuurt weet Veronica wat er leeft en kent ze de bekommernissen. Ze houdt geen blad voor de mond en haar gedrevenheid om voor Oostende te ondernemen is inspirerend. Als Stadsmaker maakt ze ons Stadslijstteam mee compleet”, aldus lijsttrekker Johan Vande Lanotte.

Veronica Bersteneva komt op de negende plaats, die oorspronkelijk voor titelvoerend voorzitter van de Handelaarsbond Belle Epoque Jasna Ameye voorzien was. Maar Jasna, zelfstandige in bakkerij Riviera, schuift door naar de vijfde stek. Daar stond aanvankelijk Fabrice Goffin van Zora Bots, maar die haakte af wegens zijn drukke beroepsbezigheden. Enkel plaats 35 is nog niet ingevuld, maar die naam wordt in september onthuld.

(HH)